2 травня 2024   17:25   519

За добу патрульні склали 3 протоколи на правопорушників, які вчиняли домашнє насильство

За добу патрульні склали 3 протоколи на правопорушників, які вчиняли домашнє насильство
Конфлікти й непорозуміння трапляються у будь-якій сім'ї, але інколи вони стають загрозливими для фізичного та психологічного здоров'я людини.

Про це інформує Патрульна поліція Краматорська та Слов'янська

Так, у Краматорську та Словʼянську патрульні опрацювали декілька викликів про домашнє насильство. До поліції звертались громадянки з проханням про допомогу.

У всіх випадках жінки повідомляли, що їх співмешканці в стані алкогольного сп’яніння погрожували їм фізичною розправою, ображали та залякували.

З’ясувавши всі обставини, патрульні склали на кривдників протоколи за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП та винесли тимчасові заборонні приписи.

Зверніть увагу, що домашнє насильство має не тільки фізичну складову (наприклад, побої). Це й образи та приниження, заборона працювати чи контроль сімейного бюджету. Його скоюють свідомо. Стан алкогольного чи наркотичного сп'яніння не виправдовує його вчинення!

Додамо, що за квітень патрульні склали на осіб, які вчиняли домашнє насильство, 62 протоколи за вищезазначеною статтею та винесли 45 приписів.

Нагадуємо, якщо ви стали жертвою чи очевидцем домашнього насильства — одразу ж звертайтесь:

✅ Національна поліція України: 102
✅ Урядова гаряча лінія: 15–47
✅ Безоплатна правова допомога: 0–800–213–103
✅ Чат-бот МВС https://t.me/police_helpbot діє в месенджері Telegram.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: