23 грудня 2015   09:53   2185

"Генерал Назаров сказал: "Нам никто ничего не сделает за Иловайск! Отмоемся!", - экс-пресс-офицер АТО (видео)

Бывший пресс-офицер штаба АТО Алексей Дмитрашковский рассказал о событиях, предшествовавших трагедии с самолетом ИЛ-76, когда погибло 49 человек, и о реакции генерал-майора Виктора Назарова.

Об этом на своей странице в Facebook написал экс-спикер АТО Алексей Дмитрашковский.

Текст сообщения приводим полностью на языке оригинала:

"Від бруду може й відмиєтесь...а от материнських сліз, НЕ ЗМОЖЕТЕ!!!

Сьогодні випадково переглянув відео з суду за участі генерала Назарова. Це було перше судове засідання після всім відомої трагедії з літаком ІЛ-76, коли загинуло 49 чоловік. Дуже вразив зовнішній вигляд генерала. Такий смиренний, трохи переляканий… зовсім не той генерал, якого зазвичай доводилось зустрічати в стінах Міністерства оборони. Там пан генерал не відчуває під ногами навіть паркету, можливо це відбувається із-за покровительства самого пана Муженка?

Зовсім жалюгідно виглядав пан Назаров в перерві судового засідання, коли підходили родичі загиблих десантників 25 Бригади, у кожного в руках був портрет, і кожен намагався сказати генералу про його вину в тій страшній трагедії. Скажу чесно, навіть стало жалко. Але пригадуючи ті дні, я чітко пам'ятаю, що майже щодня надходили повідомлення про надходження до бойовиків "караванів" з ПЗРК та іншим озброєння. Почастішали випадки збивання літаків та вертольотів ЗСУ. Територія Луганського аеропорту на той момент знаходилась майже оточеною.

Коли я отримував інформацію у керівництва про становище в Луганському аеропорту, то отримував стандарту відповідь: У нас в аеропорту досить і сил і засобів для утримання ситуації! Передай своїм журналістам, що в нас все під контролем! І в той момент пан Назаров був дуже бадьорий та завзятий. Міг вигнати з штабу за брудне взуття, хоча на дворі було просто БОЛОТО. Але це робилось не через брудне взуття, а для того, щоб не давати коментарів про події в зоні АТО.

Перед цією трагедією, мені вдалось зв'язатись з товаришем, який на той момент перебував в аеропорту Луганськ. Він повідомив, що ситуація дуже складна, і про всяк випадок попрощався. Мені було також відомо, що у хлопців навіть була проблема з водою. Продукти та б/к скидали з вертольоту, так як підійти до аеропорту вже майже не було можливості.

Що стосується чи знав пан Назаров про ймовірність небезпеки стосовно літака?… думаю ЗНАВ. Тай й потрібно бути хоч трохи стратегом, додуматись відправити три транспортних літака без супроводу. Але в цій історії саме прикре, що генерал "БОЇТЬСЯ" визнати свою недолугість. Не може просто подивитись в очі матерям та сказати хоча б банальне "ВИБАЧТЕ". Зовсім незрозуміло навіщо на суд приїхала дружина? І зовсім не зрозуміло, навіщо під судом була присутня ціла "ГОПА" "ТІТУШОК". Невже генерал ЗСУ став "ЗЛОДІЄМ В ЗАКОНІ"? Судова справа нараховує 28 томів. Головний підозрюваний за рік не спромігся прочитати. Напевне саме тому з самого початку висловив недовіру прокурору????

На завершення хотілось би нагадати пану Віктору про нашу вересневу бесіду. Коли сидячи в приймальні до НГШ ми обговорювали питання Іловайську. Тоді я вам сказав, що необхідно вийти до людей і сказати правду. Інакше відмиватись від бруду буде дуже не просто. Тоді пан генерал відповів: НАМ НІХТО НІЧОГО НЕ ЗМОЖЕ ЗРОБИТИ. МИ ВІДМИЄМОСЬ ВІД ЛЮБОГО БРУДУ!

Від бруду може й відмиєтесь...а от материнських сліз НЕ ЗМОЖЕТЕ!!!"

Цензор.Нет
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: