27 березня 2024   09:02   392

Проводив "фільтрацію" в окупованому Лимані: суд виніс суворий вирок "поліцейському днр"

Проводив "фільтрацію" в окупованому Лимані: суд виніс суворий вирок "поліцейському днр"
Засуджений - колишній український поліцейський.

15 років за ґратами проведе "поліцейський інспектор" терористичного угруповання "днр", який під час російської окупації Лимана проводив "фільтрацію" місцевих мешканців.

Мешканець Горлівки долучився до лав "поліцейських днр" у Лимані у липні 2022 року, пройшовши відповідну співбесіду з окупаційною адміністрацією. Він отримав посаду "інспектора ППС", в його обовʼязки входило патрулювання громадського правопорядку, приймання пояснень від громадян про обставини доставки останніх до відділення "поліції", опитування осіб при проведенні "фільтрації", також він виконував роль водія чергової частини.

Зловмисник працював в окупаційній поліції до кінця вересня 2022 року, потім Лиман був звільнений українськими військами, а засуджений втік з міста разом зі своїми поплічниками.

Справа у суді слухалась без обвинуваченого, Індустріальний районний суд Дніпра виніс йому вирок заочно. Те, що мешканець Горлівки дійсно служив у "поліції днр" у Лимані, у першу чергу підтверджується документами, які росіяни залишили у місті: українські правоохоронці знайшли у відділенні поліції письмову згоду зловмисника обійняти посаду "інспектора ППС".

Окрім того, злочинця впізнали три мешканці Лиману, щодо яких він проводив "фільтрацію", і ще один лиманець, якого "інспектор ППС" затримував і доправляв до відділку під час окупації.

Судячи з вироку суду, засуджений - колишній український поліцейський, тому що суддя позбавив його спеціального звання молодшого сержанта органів Національної поліції України. Суд визнав чоловіка винним у колаборційній діяльності і призначив йому 15 років позбавлення волі. На такий самий термін його позбавили права обіймати будь-яку посаду у правоохоронних органах України, а також конфіскували його майно - наразі воно перебуває під арештом.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.