27 березня 2024   13:21   510

У Краматорську буде легше отримати первинну медичну допомогу мешканцям віддалених районів громади

У Краматорську буде легше отримати первинну медичну допомогу мешканцям віддалених районів громади
Центр сімейної медицини №1 міста Краматорська, в межах проєкту «Забезпечення доступу до життєво необхідної допомоги на сході України» отримав дві машини швидкої допомоги.

Про це інформує Краматорська міська рада

Проєкт реалізується організацією Здорові рішення/Health solutions за підтримки гуманітарної організації CARE.

Кожна машина оснащена глюкометром, мобільним електрокардіографом, портативним апаратом для ультразвукової діагностики, отоофтальмоскопом, тонометром, дефібрилятором та апаратом для кисневої підтримки. Пацієнти зможуть пройти повне обстеження, консультації, отримати рецепти для безкоштовних медикаментів за програмою «Доступні ліки» та направлення до вузьких спеціалістів (якщо буде потреба).

«Це, в першу чергу, наблизить медичну допомогу для маломобільних пацієнтів: паліативних та пацієнтів із різними загостреннями. Завдяки цьому проєкту мешканці нашої громади отримають кращу первинну медичну допомогу» – зазначив генеральний директор центру Олександр Власенко.

Машини будуть використовуватись для надання медичної допомоги мешканцям Краматорської громади та людям, які переїхали в громаду через війну. Допомога мобільних машин особливо важлива для літніх людей та мешканців віддалених районів.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: