28 березня 2024   13:34   171

Росіяни в Естонії мають більше прав, аніж у Росії - посол

Росіяни в Естонії мають більше прав, аніж у Росії - посол
Посол Естонії в Україні Аннелі Кольк вважає, що у переважно російськомовному естонському місті Нарва немає потенціалу для проросійських протестів.

Про це вона сказала у виступі на заході NV "Європейський шлях України. Діалоги про майбутнє", передає Укрінформ.

«Ні, немає такого потенціалу (проросійських протестів у Нарві, – ред.). Так, Нарва – це місто на кордоні з Росією. Але, чесно кажучи, росіяни, які живуть в Естонії, мають більше прав, аніж росіяни, які живуть у РФ», - зазначила Кольк.

Вона додала, що з боку російськомовного населення є критика у бік естонського уряду. «Але вони ж не хочуть їхати в Росію. Це багато про що говорить», - зауважила посол Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, Естонія з 1 лютого закрила прикордонний перехід із Росією для автомобілів через рішення РФ розпочати роботи з реконструкції Івангородського прикордонного переходу. Рух транспорту автомобільним мостом, що з'єднує російський Івангород і естонську Нарву, припинився. Очікується, що прикордонний перехід Нарва-Івангород залишиться закритим для транспортних засобів до кінця 2025 року.

Нарва - третє за величиною місто в Естонії, найбільше переважно російськомовне місто в країні. 88% населення складають росіяни.

Фото: Кадр Video NV
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.