29 березня 2024   09:19   229

У Telegram спокійно діють канали, які поширюють російську пропаганду, при цьому компанія ігнорує звернення Нацради та СБУ, - "слуга народу" Потураєв

У Telegram спокійно діють канали, які поширюють російську пропаганду, при цьому компанія ігнорує звернення Нацради та СБУ, - "слуга народу" Потураєв
Компанія Telegram ігнорує звернення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення чи СБУ щодо каналів у месенджері, які поширюють російську пропаганду.

Про це заявив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, передає Цензор.НЕТ із посиланням на етер "Радіо Свобода".

Політик зазначив, що на платформі "абсолютно спокійно" діють канали, які поширюють російську пропаганду і проводять інформаційні операції, а звернення від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення чи Служби безпеки України компанія "залишає фактично без будь-якої реакції".

Він наголосив, що водночас, під час протестів у Башкортостані Telegram "за лічені хвилини" заблокував два місцеві канали, через які об’єднувалися протестувальники.

Потураєв розповів, що особисто давно не користується Telegram, проте додав, що не нав’язуватиме нікому цю позицію.

На його думку, Telegram - "зручний інструмент" і може приваблювати тим, що канали в месенджері є "осередками даркнету в легальному інтернеті".

"Там є канали, де торгують наркотиками, де розповсюджується інший заборонений контент. Це своєрідний амбасадор даркнету в легальному інформаційному просторі. Я вважаю, що це загроза для будь-якої країни", - резюмував депутат.

Нещодавно у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, який стосується месенджера Telegram. У пояснювальній записці йдеться про те, що платформа може бути причетною до країни-агресора, тому необхідно її додатково контролювати.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: