18 квітня 2024   13:51   131

Оскароносний український фільм "20 днів у Маріуполі" показали у Європарламенті

Оскароносний український фільм "20 днів у Маріуполі" показали у Європарламенті
Український документальний фільм "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова, який здобув перемогу в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм" на премії "Оскар-2024", представили у Європарламенті.

Про це повідомляє UNITED24, передає Цензор.НЕТ.

"Важливо показувати кадри цих реальних подій, щоб вони не повторилися. Ще важливіше показувати їх, щоб нарешті покласти цьому край", - йдеться у повідомленні.

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі"

20 днів у Маріуполі" – документальний фільм журналіста Associated Press, лауреата Пулітцерівської премії Мстислава Чернова.

Разом з фотографом Євгеном Малолєткою та колегами з АР режисер приїхав до Маріуполя за кілька годин до того, як перші бомби впали на місто. Дуже швидко знімальна група стала єдиними представниками міжнародних медіа у Маріуполі. Вони фіксували російські злочини, обстріли мирних кварталів, лікарні, пожежної частини, пологового будинку.

Світова прем’єра відбулася 20 січня на головному фестивалі незалежного кіно Sundance. Фільм був номінований у категорії World Cinema Documentary Competition. Стрічка Чернова отримала приз глядацьких симпатій.

"20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар" за найкращий повнометражний документальний фільм — це перша перемога на премії для України. У своїй промові Чернов заявив, що хотів би, щоб не довелося знімати цей фільм, щоб Росія не нападала на Україну.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: