2 травня 2024   18:56   341

Китай обіцяє вжити "необхідних заходів" після останніх санкцій США

Китай обіцяє вжити "необхідних заходів" після останніх санкцій США
Міністерство закордонних справ Китаю оголосило, що вживатиме "необхідних заходів" у відповідь на нові санкції Сполучених Штатів проти китайських компаній, які допомагають Росії купувати зброю для ведення війни в Україні.

Таку заяву речник китайського МЗС надав агентству AFP, повідомляє "Європейська правда".

Представник зовнішньополітичного відомства Китаю заявив, що Пекін "закликає США припинити оббріхувати й стримувати Китай та припинити безглузде застосування незаконних і односторонніх санкцій".

"Китай вживатиме всіх необхідних заходів для рішучого захисту законних прав та інтересів китайських компаній", – додав він.

Речник МЗС Китаю повторив, що Пекін не є "ні творцем, ні стороною" повномасштабної війни Росії в Україні та має право розвивати нормальні торговельні відносини з усіма країнами, зокрема з РФ.

"Китай завжди рішуче виступав проти застосування Сполученими Штатами незаконних і односторонніх санкцій проти китайських підприємств і здійснення "юрисдикції довгого пальця", – вказав він.

Напередодні міністерство фінансів та Державний департамент США оголосили про запровадження санкцій проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають їй ухилятись від уже накладених обмежень.

Під дію американських санкцій, зокрема, потрапили майже 60 суб’єктів з Азербайджану, Бельгії, КНР, РФ, Словаччини, Туреччини та ОАЕ, які забезпечують можливість отримання Росією необхідних для її ВПК технологій та обладнання із закордону.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: