11 травня 2024   11:40   197

Затримано адміністратора телеграм-каналу, який інформував про місця вручення повісток на Одещині, - СБУ

Затримано адміністратора телеграм-каналу, який інформував про місця вручення повісток на Одещині, - СБУ
Кіберфахівці СБУ напередодні заблокувала телеграм-канал, який перешкоджав мобілізації громадян призовного віку на Одещині та інформував про те, де в регіоні представники ТЦК роздають повістки.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр управління СБУ в Одеській області.

Про що інформував телеграм-канал?

Як наголошується, зазначений ресурс "інформував" про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні.

"Зокрема учасники каналу "зливали" актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Відомості про "локації" перебування працівників ТЦК публікувались в он-лайн режимі завдяки інформаторам серед місцевих жителів", - йдеться у повідомленні.

Під час оперативних заходів кіберфахівці СБУ встановили особу адміністратора телеграм-каналу.

Як звітують у Службі Безпеки, йому повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України в особливий період та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки нагадує, що за такі дії законодавством передбачена кримінальна відповідальність за ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років ув’язнення.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: