11 травня 2024   17:16   218

Підстав для оголошення евакуації з Харкова немає - Синєгубов

Підстав для оголошення евакуації з Харкова немає - Синєгубов
Попри активізацію російських військових на півночі області підстав для оголошення евакуації з Харкова наразі немає, а з території активних бойових дій люди масово виїжджають.

Про це у суботу на брифінгу повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«По місту Харків жодних підстав для оголошення і проведення евакуації наразі немає. Ми чітко розуміємо, які сили ворог застосовує на півночі нашої території. Там, звичайно, може ескалація і тиск посилюватися, але поки що ніяких загроз для Харкова немає», - сказав Синєгубов.

За його словами, обласна влада продовжує моніторити ситуацію і комунікуватиме з населенням, але рішення щодо евакуації люди прийматимуть самостійно. Наразі тенденцій щодо масового виїзду з міста в ОВА не фіксують.

Водночас із прикордоння Харківщини, де активізувалися бойові дії, евакуювали близько 2 тис. людей.

«Якщо ми говоримо про такі населені пункти, як Стрілеча, Пильне та Борисівка, там, за нашою інформацією, дітей немає. Там перебувало 28 цивільних, які в свій час навідріз відмовлялися евакуйовуватися. Зараз у нас є факти щодо евакуації, - це в основному Вовчанський напрямок, - близько двох тисяч було евакуйовано», - зазначив начальник ОВА.

Він сказав, що донедавна влада керувала цим процесом, оголошувала примусову евакуацію родин з дітьми тощо, наразі ж люди виїжджають самостійно. Вони можуть звернутися стосовно організації виїзду із небезпечних зон будь-яким доступним способом до ДСНС чи поліції або до представників влади.

Синєгубов додав, що пропри стабілізацію фронту у «сірій зоні» прикордоння, там тривають бої. За першої ж можливості людей звідти забиратимуть.

Як повідомлялось, на Харківщині на Слобожанському напрямку українські військові відбили дев'ять ворожих атак. Це райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Огірцеве, Гатище і Плетенівка. За інформацією Генерального штабу, станом на ранок на Харківщині здійснюється вогневе ураження із завданням зірвати ворожий наступ та знищити окупантів.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: