12 травня 2024   16:53   249

Росія використовує проти України зброю КНДР, яку виготовили у 1970-х роках, - розвідка Південної Кореї

Росія використовує проти України зброю КНДР, яку виготовили у 1970-х роках, - розвідка Південної Кореї
Північнокорейська зброя, виготовлена ​​в 1970-х роках, постачалася Росії для її війни в Україні на тлі поглиблення військової співпраці між Пхеньяном та Москвою.

Про це заявила Національна розвідувальна служба (НРС) Південної Кореї.

Відповідну заяву НРС оприлюднила на повідомлення місцевих ЗМІ про те, що 122-міліметрові артилерійські снаряди, виготовлені на Півночі в 1970-х роках, були серед зброї, яку Росія використовувала на війні проти України.

"НРС детально аналізує відповідну обставину, а також продовжує відстежувати загальне військове співробітництво між Північною Кореєю і Росією", - заявили в розвідці.

Південнокорейська розвідувальна служба проаналізувала фотографії, опубліковані українським фотографом минулого року, і виявила корейські літери, в тому числі слово "방-122", які були нанесені на ракетні снаряди.

Експерти заявили, що це, найімовірніше, 122-міліметрові снаряди для реактивних систем залпового вогню.

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік заявив, що КНДР відправила до Росії близько 6700 контейнерів після саміту лідерів двох країн у вересні, що достатньо для розміщення приблизно 3 мільйонів 152-мм артилерійських снарядів або 500 тисяч 122-мм артилерійських снарядів.
Цензор.Нет
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: