13 травня 2024   09:10   474

Краматорка стала співведучою благодійного заходу українських учасниць “Євробачення-2024” alyona alyona та Jerry Heil

Краматорка стала співведучою благодійного заходу українських учасниць “Євробачення-2024” alyona alyona та Jerry Heil
Ксенія Ковальова (зліва)

Підтримали українок й інші виконавці цьогорічного конкурсу, а також митці та дизайнери з України.

Днями у шведському Мальме, де зараз проходить “Євробачення”, відбулася пре-паті за участю виконавців цього конкурсу.

Захід організували українські співачки alyona alyona та Jerry Heil за підтримки Міністерства закордонних справ України та United24 [офіційна фандрейзингова платформа України].

А його співведучою стала краматорка Ксенія Ковальова.

Нагадаємо, що до великої війни Ксенія відкрила у Краматорську театральну студію “СТУЛ”, режисерувала кілька власних постанов, а також організувала чимало міських культурних заходів. З початком повномасштабного вторгнення дівчина разом із сином виїхала з України та зараз проживає у Швеції. За ці два роки вона й на чужині віднайшла себе у своїй професії. Тут, у Мальме, вона організовує та проводить багато культурних заходів. Тож і тепер прийняла запрошення від організаторів пре-паті стати її співведучою.

Ксенія розповіла Kramatorsk Post про цей захід та поділилася враженнями від участі в ньому.

Його метою, як вона пояснила, була підтримка збору грошей, що оголосили alyona alyona та Jerry Heil, для відбудови зруйнованої російською ракетою гімназії у Дніпропетровській області. На захід українських співачок прийшли й виконавці цьогорічного “Євробачення” з Фінляндії, Латвії, Молдови, Мальти, Словенії разом зі своїми групами підтримки.

Крім виступу, всі артисти взяли участь у перфомансі, який організувала художниця із Сімферополя. Через окупацію Криму 10 років тому вона переїхала у Швецію, покинувши власну художню школу та дім.

“Передісторія перфомансу художниці така, що вчителька тієї зруйнованої школи на Дніпропетровщині прийшла туди після обстрілу та знайшла з-поміж руїн книжки і ключі від цієї школи. Тепер ключ став ніби символом чогось втраченого через війну. Власне, і сама організаторка перфомансу принесла із собою ключі від сімферопольської квартири, які вона й досі береже. І от учасники “Євробачення” на знак солідарності з українцями малювали ключі від своїх осель. Потім цю картину продадуть на аукціоні, а вилучені кошти спрямують на допомогу у відновленні зруйнованої школи”, - розповіла Ксенія.

Також захід відвідали й українські дизайнери. Вони влаштували показ колекцій одягу.

“Насправді дуже-дуже круто було! Така щира атмосфера! Я сильно підтримую і “Євробачення”, і цей проєкт, адже творчі люди в такий спосіб йдуть до нашої спільної мети та привертають увагу світової спільноти до війни в Україні”, - поділилася Ксенія.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: