13 травня 2024   09:16   1250

Як в Краматорську снігову людину ловили

Як в Краматорську снігову людину ловили
«Технополіс» розпочав реалізацію нового проєкту під назвою «Краматорськ. Пригадаємо деталі».

Звідки виникла ідея? А ось із чого: сьогодні наповнення нашого інформаційного простору диктує війна. Вона позначилася на тематиці повідомлень в газетах, на радіо, на інтернет-ресурсах, в соціальних мережах… Багато жанрів і рубрик сьогодні зникли та інколи вже тяжко пригадати, які проблеми нас хвилювали у мирному житті, наприклад, десять років тому. Про що писав тодішній «Технополіс»?

В лютому 2011 року мешканців Краматорська хвилювали пошуки снігової людини. Саме про це йшлося в матеріалі журналіста Андрія Білобородова «Як у Краматорську снігову людину ловили».

«У січні відбулася видатна подія – українське телебачення навсправжки перейнялося пошуками вітчизняної снігової людини та почало знімати про неї документальний фільм. В рамках цього проєкту телевізійники звернулися до одного з найбільших криптозоологів України, фахівця з вивчення снігової людини, нашого земляка – краматорця Анатолія Сидоренка. Тим більше, що єті неодноразово бачили очевидці саме в наших місцях – під Костянтинівкою та Дружківкою».

Прочитати повню версію можна, якщо перейти за посиланням:

http://surl.li/tplwp

Слід зазначити, що пошуки снігової людини в Краматорську розпочалися не з прибуття у місто знімальної групи. Як і не завершилися з від'їздом кіношників додому. А все тому, що в нашому місті мешкає відомий криптозоолог Анатолій Сидоренко. У нього на питання «Чи існує снігова людина?» відповідь готова: «Існує!»

Матеріал кореспондента «Технополіса» Дмитра Коткова «В пошуках снігової людини» - тому підтвердження.

«Докази існування реліктових гомінідів є. Але річ у тому, що далеко не всі люди, які володіють цінною інформацією, нею ділитимуться. Наприклад, є шукачі скарбів, але ніхто з них не розповість, де імовірно заритий скарб. Та й простий рибалка просто так не вкаже місця, де є риба. А щодо висловлювань, що дослідники за єті приймають звичайних волоцюг, то можу сказати, снігова людина – це навіть не людина. Ця істота – як схожа, так і відмінна від людини. Це один із реліктових австралопітеків» - розповідав Анатолій Сидоренко журналісту.

Перечитати весь матеріал, та передивитися цікаві фото з архіву криптозоолога можна тут - http://surl.li/tpmcp

З 2014 році життя змінилося – на нашу землю прийшла війна. Проте журналісти нашого видання не давали забувати мешканцям Краматорська про снігову людину. Доказом тому є матеріал Марини Сидельникової «Від війни в Донбасі страждає навіть снігова людина».

http://surl.li/tpmhs

«Колись увесь Донецький кряж був покритий дубовими гаями. Нині все розорано. А тут ще й війна. Заміновані поля. Зграї бродячих собак. Де ж серед війни ховатися сніговій людині?

- Сховатися є де, - стверджує криптозоолог Анатолій Сидоренко. - Я, наприклад, був здивований, що на Луганщині були ще недавно ведмеді. Скоріше б я повірив у Нессі в Куяльнику, але це факт — мені розповідала жінка, яка їла м'ясо цього ведмедя, вбитого родичами на полюванні.

Але військові дії реліктовому гоміноїду нічого хорошого не несуть. Вони гинуть випадково у будь-яких війнах. Тому за XX століття відбулося таке стрімке скорочення чисельності. З початку військових дій маю лише три випадки спостереження. "ДНРівець" стріляв за 300 метрів від блокпоста по молодому індивідууму, але не влучив, це було вдень. Спостерігався чорний високий самець у районі, де тепер укріпрайон Збройних сил України. Жителі одного із сіл у Слов'янському районі говорили про ще одного самця. Це дані за лютий-травень 2014 р. Наприкінці лютого 2016-го школярі з Дружківки знайшли сліди… Була велика родина в районі нинішньої лінії фронту, але я про неї давно нічого не знаю, і що з нею, сказати не можу».

Чи варто писати про те, що вороги продовжують нищити міста, села, ліси та поля Донеччини? Що у вогні зникає унікальна флора і фауна нашого краю? Залишається тільки сподіватися, що снігова людина, в існування якої так вірить Анатолій Сидоренко, попри всі випробування зможе вижити.

Звісно, право кожного – вірити чи ні в існування цього фантастичного створіння. Але невідоме та незвідане завжди буде притягувати до себе увагу.

Шановні читачі, долучайтеся до обговорення наших матеріалів. Пропонуйте свої теми. Ми прагнемо об'єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати наш медіапростір на краще!

Цей матеріал підготовлено за ініціативи Національної спілки журналістів України в межах Проєкту Ukrainian Media Fund з підтримки незалежних місцевих медіа в Україні за сприяння The German Marshall Fund of the United States.
Технополис
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: