16 травня 2024   16:58   466

Вартість робіт по скасованому тендеру з реконструкції будинку по Я. Мудрого виросла на більше ніж 10 млн

Вартість робіт по скасованому тендеру з реконструкції будинку по Я. Мудрого виросла на більше ніж 10 млн
Управління житлово-комунального господарства Краматорської міської ради відкоригувало вартість робіт по реконструкції будинку до суми 59 мільйонів гривень.

Про це повідомляють «Новини Краматорського району» з посиланням на майданчик публічних закупівель Prozorro. Повторний тендер з реконструкції будинку по вул. Ярослава Мудрого, 44 у Краматорську було оголошено 15 травня поточного року.

Замовник в особі Управління житлово-комунального господарства Краматорської міської ради оголосив про очікувану вартість робіт в сумі 59 мільйонів 063 тисячі 202 гривні. Раніше, 26 лютого, вказане управління вже оголошувало аналогічний тендер з реконструкції (аварійно-відновлювальні роботи) житлового будинку по вул. Я. Мудрого, 44 в Краматорську, пошкодженого в результаті воєнних дій. Тоді сума тендеру становила 45 мільйонів 917 тисяч 391 гривня.

Переможцем та єдиним учасником тендеру була одна компанія ТОВ «МБК СДМИК» (ТОВ «МОНТАЖНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ СДМК»). Вказана компанія погодилась виконати роботи за майже 46 мільйонів гривень.

В процедуру закупівель втрутилася Державна аудиторська служба України, яка виявила органом ознаки порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель в інформації, оприлюдненій в електронній системі закупівель. Якщо казати простою мовою, то виникли питання у аудиторів більше за процедурними моментами торгів.

Встановлені аудиторами порушення законодавства в частині розгляду та/або відхилення (не відхилення) замовником тендерної (тендерних) пропозиції (пропозицій) було усунуто. Також порушення законодавства в частині не відміни замовником закупівлі було усунуто.

Замовник 17.04.2024 скасував рішення про визначення переможцем процедури закупівлі ТОВ «МБК СДМИК» та відмінив торги.

Управлінням ЖКГ Краматорської міської ради 15 травня було оголошено новий тендер, з якого вбачається, що сума виконання робіт була збільшена більше ніж на 10 мільйонів гривень від попереднього тендеру.

Редакція інформаційного агентства «Новини Краматорського району» звернулась за коментарем відносно здорожчання тендеру до заступника міського голови Андрія Безсоного. За його словами, кошторисну документацію на вказаний тендер готували наприкінці 2022-го року. На момент проектування сума заробітної плати збільшилася.

«Зараз знайти людей, які б погодилися працювати в нашому регіоні менше ніж за 20 тисяч гривень дуже важко. Тому основною причиною для коригування тендеру стала саме збільшення заробітної плати тих, хто погодився тут працювати. Основна причина саме в цьому. Здорожчання матеріалів незначною мірою також вплинуло на коригування проєкту»,-розповів Андрій Безсоний.

Андрій Олександрович також додав, що на вказану адресу виділено 7 мільйонів гривень. Така приблизно ситуація з іншими тендерами з реконструкції будинків у Краматорську, що пошкоджені внаслідок бойових дій.

«За адресою вул. Ярослава Мудрого, 44 виділено 7 мільйонів гривень. Сума, яку ви бачите в оголошеному тендері зовсім не означає те, що місцева влада має намір в цей або інший будинок вкласти 59 мільйонів гривень або 40. Фахівцями УЖКГ постійно проводиться коригування того або іншого проєкту.

Також, за словами заступника начальника Краматорської МВА, якщо казати адреси по вул. Я. Мудрого, 44, то цей будинок стоїть на стяжках, котрі перестали виконувати свої функції, які потрібно замінити. Також планується посилення кількох під’їздів, фундаменту за допомогою закачування туди спеціального розчину та інші види робіт для збереження конструктивів будинку.

Згідно з аналізом порталу Clarity Project, ТОВ «Монтажно-будівельна компанія СДМК» зареєстроване у Краматорську понад 12 років тому. Фірма співпрацює з комунальними підприємствами та управліннями міськради з 2021 року. Протягом цього часу компанія перемогла в 14 тендерах на загальну суму понад 100 мільйонів гривень, зокрема, 70 мільйонів гривень (умовно) отримає на ремонт двох зруйнованих багатоповерхівок.

Нинішній та попередні власники підприємства мають зв’язки з управляючими компаніями, які обслуговують будинки у Краматорську. Контактний номер телефону фірми співпадає з тим, який вказують представники служби благоустрою «Комфорт».

Зараз власником та керівником ТОВ «Монтажно-будівельна компанія СДМК» є Михайло Ганусей. Від моменту створення компанії (2021 рік) до листопада 2023 року він очолював управляючу компанію «Добробут-Краматорськ». У 2020 році Ганусей балотувався до Краматорської міської ради від партії «ОПЗЖ», але не став депутатом.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: