21 травня 2024   18:48   221

Немає жодного аргументу проти збиття партнерами російських ракет над Україною - Кулеба

Немає жодного аргументу проти збиття партнерами російських ракет над Україною - Кулеба
Не існує жодного юридичного, безпекового або морального аргументу проти збиття партнерами зі своєї території російських ракет над Україною.

Українська сторона просить партнерів розглянути таку можливість або надати нам необхідні для цього системи ППО і бойові літаки з відповідними технічними можливостями. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з очільницею МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає жодного юридичного, безпекового або морального аргументу, який стоїть на шляху до того, щоб наші партнери збивали російські ракети над територією України зі своєї території. Ті, хто говорить, що такі дії були б ескалацією, маніпулюють», - сказав Кулеба.

За його словами, ми вже багато разів чули аргумент про необхідність уникнення ескалації. Однак за останні два роки єдиною стороною, яка займається ескалацією, є Російська Федерація, зауважив очільник МЗС.

«Тому перше: ми дійсно просимо партнерів розглянути можливості, за яких російські ракети - не російські літаки з російськими пілотами на борту, а шматки заліза, які несуть смерть з Росії до України, - перехоплювалися б з території країн наших партнерів. Є альтернативне рішення: якщо ви не хочете цього робити, тоді просто надайте нам усі необхідні для цього засоби, ми розмістимо їх на території України і будемо самі перехоплювати ці ракети. Це системи ППО і бойові літаки з відповідними технічними можливостями. А займати позицію, за якої ми і ППО не передамо, і не будемо підтримувати збиття російських ракет з нашої території над територією України, - це і є позиція умиротворення агресора», - наголосив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський вважає, що можлива допомога Північноатлантичного альянсу у збитті російських ракет над територією України допомогла б компенсувати дефіцит протиповітряної оборони Києва та не означала б втягнення НАТО у війну.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: