Форум Краматорська

  • 29 Квітень 2024, 02:41:02
  • Ласкаво Просимо, Гість
Будь ласка увійдіть або зареєструйтесь.

Увійти

Новини:

Автор Тема: Водка  (Прочитано 73446 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

28 Квітень 2009, 15:34:36
Відповідь #195
Offline

Andrew


Offline Andrew

  • ****
  • Старожил
  • Повідомлень: 1425
  • Карма: +31/-6
  • Дякую
  • Сказав: 2
  • Отримав: 18
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
так ото ж... где их взять, эти 50...

Сухий лiд.
В мене колись хортиця так замерзла - поклав у ящик з льодом, а коли час пiдйшов: витягаю а воно тверде  :x :x :x
... a život má říz

Форум Краматорська

Re: Водка
« Відповідь #195 : 28 Квітень 2009, 15:34:36 »

28 Квітень 2009, 16:53:13
Відповідь #196
Offline

Finegan


Offline Finegan

  • **
  • Завсегдатай
  • Повідомлень: 314
  • Країна: 00
  • Карма: +28/-0
  • Дякую
  • Сказав: 0
  • Отримав: 0
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
так ото ж... где их взять, эти 50...

Сухий лiд.
В мене колись хортиця так замерзла - поклав у ящик з льодом, а коли час пiдйшов: витягаю а воно тверде  :x :x :x

Ну температура сухого льда -78 С, а температура замерзания водки колеблется от -28 С до -34 С.
Все зависит от добавок в ней и минеральности воды.

29 Квітень 2009, 00:57:26
Відповідь #197
Offline

Andrew


Offline Andrew

  • ****
  • Старожил
  • Повідомлень: 1425
  • Карма: +31/-6
  • Дякую
  • Сказав: 2
  • Отримав: 18
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Ну так для охолодженя і кристалізації потрібен час. Головне не перетримати. А того разу заклопотався та не встиг  :)
... a život má říz

29 Квітень 2009, 16:14:34
Відповідь #198
Offline

YourOK


Offline YourOK

  • *****
  • Ветеран
  • Повідомлень: 5273
  • Карма: +116/-45
  • Дякую
  • Сказав: 25
  • Отримав: 13
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Ну температура сухого льда -78 С, а температура замерзания водки колеблется от -28 С до -34 С.
Все зависит от добавок в ней и минеральности воды.

ну где там тот лед искать... Т замерзания водки зависит главным образом от % спирта в ней... согласен?  :D
где-то слышал, что в Сибири зимой на морозе очищают таким образом самогон от сивухи - замораживают его, а незамерзшую в середине жидкость - самый чистый продукт - сливают через просверленное отверстие... 
народ мудЁр...  :yahoo:
 
Меньше будешь в интернете - здоровее будут дети!

29 Квітень 2009, 16:52:28
Відповідь #199
Offline

River Horse


Offline River Horse

  • *****
  • Ветеран
  • Повідомлень: 14055
  • Карма: +1/-0
  • Дякую
  • Сказав: 0
  • Отримав: 0
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
где-то слышал, что в Сибири зимой на морозе очищают таким образом самогон от сивухи - замораживают его, а незамерзшую в середине жидкость - самый чистый продукт - сливают через просверленное отверстие... 
народ мудЁр...  :yahoo: 
Такого встречать не приходилось. А вот как лосьоны/одеколоны очищают с помощью лома/пилы - очень даже наблюдал  :D

29 Квітень 2009, 18:28:55
Відповідь #200
Offline

Andrew


Offline Andrew

  • ****
  • Старожил
  • Повідомлень: 1425
  • Карма: +31/-6
  • Дякую
  • Сказав: 2
  • Отримав: 18
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
ну где там тот лед искать...
?? Не зрозумів.

 
Т замерзания водки зависит главным образом от % спирта в ней... согласен?  :D

 Концентрація спирту у горільці стала: 40%. Майте повагу до дідуся Мєнделєва.
... a život má říz

29 Квітень 2009, 18:32:44
Відповідь #201
Offline

River Horse


Offline River Horse

  • *****
  • Ветеран
  • Повідомлень: 14055
  • Карма: +1/-0
  • Дякую
  • Сказав: 0
  • Отримав: 0
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Концентрація спирту у горільці стала: 40%. Майте повагу до дідуся Мєнделєва.
Не везде. Во-первых, уж где-где, а в Европе навалом водки, в которой 38%. Кстати, такую уже и в Украине начали делать. Есть разновидности в 42 и 45% ("Сибирская", например).

А главное - это реальное содержание спирта в конкретной водке знает только производитель  :D

29 Квітень 2009, 19:00:16
Відповідь #202
Offline

evgeny


Offline evgeny

  • *****
  • Ветеран
  • Повідомлень: 26776
  • Країна: il
  • Карма: +0/-0
  • Дякую
  • Сказав: 275
  • Отримав: 509
  • ה' נתן, צלף לקח
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Если проблему можно решить за деньги, это не проблема, это расходы

Мир исчезнет не оттого, что много людей, а оттого, что много нелюдей.
אנא התפלל לאוקראינא

29 Квітень 2009, 19:21:27
Відповідь #203
Offline

Andrew


Offline Andrew

  • ****
  • Старожил
  • Повідомлень: 1425
  • Карма: +31/-6
  • Дякую
  • Сказав: 2
  • Отримав: 18
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Ну так можно будь яку концентрацію зробити і назвати це гордо "Водка". Мєнделєєв працюючі над докторською вивчав змішування спиртів з водою, і етанолу також (до речі практичну частину він робив у Київі і "реактиви" брав з місцевої вінокурні). Так от як додаток до докторської він встановив що найліпше співвідношення для горілки це на 1 молекулу спирту треба 5 молекул води. Це він знайшов експерементально. А як з'ясувалось пізніше - виходить дуже вигідна кристалічна структура. Друге що він запропонував - це спосіб приготування. Річ у тім що алкільний хвіст молекули етанолу ускладнює її рух, і тому для утворення правильної структури потрібен час. Тепло прискорює рух молекул і відповідно скорочує час перебігу процесу, тому раніше горілку варили. Мєнделєєв запропонував додати ще тиск, тобто варити у автоклаві, що ще прискорювало процес. Зараз, як правило, використовують більш прогресивні методи, на кшталт ультразвуку. По треттє, у той час кожна вінокурня варила горілку будь якої концентрації (чим меньша - тим вигідніше  :) ), а щоб зовсім не розводили був простий контроль якості - підпалити: якщо горить - добре, якщо ні - у власника могли виникнути проблеми ( звідси і назва продукту). А Мєнделєєв на той час був президентом Палати мір та вагів, тому керуючись професійною звичкою стандартизував цей продукт згідно зі своїм винаходом до 40% об (33,4% мас ), ну хіба що трохи-трохи завищів до круглого числа :) .

Таким чином, навідь якщо змішати спирт з водою у концентраціі 40% об (не кажучі вже про відхилення), то це все рівно не буде горілкою. Відсутність правильної структури впливає на смак, а особливо на запах.  Кожен може в цьому переконатись: візміть зерновий спирт найвищої очистки і змішайте з доброю водою і порівняйте з якісною горілкою (хоча слід зауважити що в горілку також входять й інші компоненти що поліпшують її органоліптичні показники).
... a život má říz

29 Квітень 2009, 19:27:34
Відповідь #204
Offline

Finegan


Offline Finegan

  • **
  • Завсегдатай
  • Повідомлень: 314
  • Країна: 00
  • Карма: +28/-0
  • Дякую
  • Сказав: 0
  • Отримав: 0
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Ну температура сухого льда -78 С, а температура замерзания водки колеблется от -28 С до -34 С.
Все зависит от добавок в ней и минеральности воды.

ну где там тот лед искать... Т замерзания водки зависит главным образом от % спирта в ней... согласен?  :D


Кста, разброс температуры я дал еще и исходя из процентного соотношения от 38% до 43%. Так что тут то все учтено.  :)

30 Квітень 2009, 09:40:45
Відповідь #205
Offline

evgeny


Offline evgeny

  • *****
  • Ветеран
  • Повідомлень: 26776
  • Країна: il
  • Карма: +0/-0
  • Дякую
  • Сказав: 275
  • Отримав: 509
  • ה' נתן, צלף לקח
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
вт так выглядит
Если проблему можно решить за деньги, это не проблема, это расходы

Мир исчезнет не оттого, что много людей, а оттого, что много нелюдей.
אנא התפלל לאוקראינא

08 Травень 2009, 11:17:31
Відповідь #206
Offline

Зверобой


Offline Зверобой

  • ****
  • Старожил
  • Повідомлень: 1671
  • Карма: +91/-50
  • Дякую
  • Сказав: 0
  • Отримав: 1
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
так ото ж... где их взять, эти 50...

Сухий лiд.
В мене колись хортиця так замерзла - поклав у ящик з льодом, а коли час пiдйшов: витягаю а воно тверде  :x :x :x
тож было такое, причем в обычном Норде, в морозильной камере.
Правда пить ее потом противно, когда оттает, не пойму почему.

08 Травень 2009, 15:25:26
Відповідь #207
Offline

YourOK


Offline YourOK

  • *****
  • Ветеран
  • Повідомлень: 5273
  • Карма: +116/-45
  • Дякую
  • Сказав: 25
  • Отримав: 13
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Такого встречать не приходилось. А вот как лосьоны/одеколоны очищают с помощью лома/пилы - очень даже наблюдал  :D 
 

ну так и рассказал бы... заинтриговал и бросил...  :D
Меньше будешь в интернете - здоровее будут дети!

08 Травень 2009, 15:36:51
Відповідь #208
Offline

YourOK


Offline YourOK

  • *****
  • Ветеран
  • Повідомлень: 5273
  • Карма: +116/-45
  • Дякую
  • Сказав: 25
  • Отримав: 13
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Таким чином, навідь якщо змішати спирт з водою у концентраціі 40% об (не кажучі вже про відхилення), то це все рівно не буде горілкою. Відсутність правильної структури впливає на смак, а особливо на запах.  Кожен може в цьому переконатись: візміть зерновий спирт найвищої очистки і змішайте з доброю водою і порівняйте з якісною горілкою (хоча слід зауважити що в горілку також входять й інші компоненти що поліпшують її органоліптичні показники).

Продолжаешь дело Дмитрия Ивановича? успешно?  :D
Может дашь пару советов - как лучше смешать спирт с водой, чтоб получить качественный продукт? ну типа соотношение, кипятить ли воду, что во что лить, добавки (мед, лимонная кислота и т.д.) и пр.? а то стоит канистра со спиртягой, надо ж ее в дело пустить...

PS Классно пишешь по-украински - редкость для Краматорска... де навчився?
Меньше будешь в интернете - здоровее будут дети!

08 Травень 2009, 18:52:54
Відповідь #209
Offline

evgeny


Offline evgeny

  • *****
  • Ветеран
  • Повідомлень: 26776
  • Країна: il
  • Карма: +0/-0
  • Дякую
  • Сказав: 275
  • Отримав: 509
  • ה' נתן, צלף לקח
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Такого встречать не приходилось. А вот как лосьоны/одеколоны очищают с помощью лома/пилы - очень даже наблюдал  :D 
 

ну так и рассказал бы... заинтриговал и бросил...  :D

открывается кислород, в струю ставляют лом и по лому сливают лосьен или одеколон.спирт стекает дальше,а примеси замезают на ломе.так делали в армии.

разбавлять лучше дисцилированной водой
Если проблему можно решить за деньги, это не проблема, это расходы

Мир исчезнет не оттого, что много людей, а оттого, что много нелюдей.
אנא התפלל לאוקראינא

Форум Краматорська

Re: Водка
« Відповідь #209 : 08 Травень 2009, 18:52:54 »