Махновщина...
Заступник командувача сил "Донецької народної республіки" Ігоря Стрєлкова Сергій Здрилюк (оперативний псевдонім "Абвер") заявляє, що у найближчі дні розпочне "зачистку" України від "фашистів".
Про це він повідомив телефоном кореспондентові Укрінформу.
"Стрєлков узяв на себе командування у боротьбі з фашизмом на всій території України і не лише України, а й світу. Особисто я дав команду "кошмарити" усі блокпости українських військ доти, доки вони не зберуть увесь свій особовий склад і не відправлять їх до місць постійної дислокації", - сказав Здрилюк.
Він також зазначив, що повідомлення у ряді ЗМІ про те, що він залишив Україну, не відповідають дійсності.
"Те, про що повідомляли ЗМІ, що я відбув з Донецька, неправда. Я завтра буду в Харкові, потім у Києві, Запоріжжі, в Одесі і так далі", - сказав він.
"Абвер" також повідомив, що не погоджує ряд наказів із "Стрєлком". "Деякі накази із Стрєлковим я навіть не погоджую", - зазначив Здрилюк.
За його словами, в понеділок він висунув ультиматум Рінату Ахметову. "Я звернувся до Ріната Ахметова. Якщо він не прийме сторону народу України, то буде оголошений ворогом", - заявив Здрилюк.
Сергій Здрилюк, позивний "Абвер", народився у Вінницькій області, закінчив 1993 року Сімферопольське вище військово-політичне училище. Потім працював у розвідці. Називає себе громадянином і патріотом України.