Форум Краматорська

• 02 Травня 2025, 19:52:48
  • Ласкаво Просимо, Гість
Будь ласка увійдіть або зареєструйтесь.

Увійти

Новини:

Автор Тема: Для мопедов теперь нужны водительские права  (Прочитано 32719 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

01 Червня 2009, 20:26:52
Відповідь #90

dialet

Offline dialet

• X.O
  • Ветеран
  • Країна: 00
  • Дякую
  • Сказав: 27
  • Отримав: 30
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Тошно от мысли что это запрещено, но до рвоты не доходит :lol:

Тошно от мысли что всякие гоцают по тротуарам, причем считая что их должны пропустить  :x
иногда так и подмывает выставить руку навстречу его тупому фейсу, шоб воно скопытилось со своего тарантаса и знало де надо ездить

без каких-либо сомнений едут по Шкадиновой мимо МРЭО по тротуару - ноль реакции.

О_о де там МРЭО на шкадинова?

Форум Краматорська

Re: Для мопедов теперь нужны водительские пр&
« Відповідь #90 : 01 Червня 2009, 20:26:52 »

01 Червня 2009, 20:44:37
Відповідь #91

Slayer

Offline Slayer

• Бывший администратор, не
  • Ветеран
  • Дякую
  • Сказав: 1
  • Отримав: 4
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
    • Блоги Краматорска
Слаер, сдай на права, купи машину, покатайся, посмотри на таких, а потом продолжим разговор.

А на велосипед права сдавать не нужно?

01 Червня 2009, 20:49:49
Відповідь #92

doom

Offline doom

• Ветеран
  • Дякую
  • Сказав: 191
  • Отримав: 676
  • ищу дверь в лето
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Цитувати
Почему? Пешеходы, своим незнанием ПеДеДе, создают не меньшую опасность, чем те же мопедисты и велосипедисты.
Або автомобілісти. І ЩО?
Вот именно... и шо?
Цитувати
Пішохід - теж є учасником дорожнього руху, але для нього виділено ОКРЕМІ зони, як то пішохідні доріжки, тротуари, тощо, саме для того, щоб максимально уникнути контакту з ТРАНСПОРТНИМИ ЗАСОБАМИ.
"Максимально" - не суть "совсем". К тому же тротуары есть не везде. Но не о том речь. Я не сторонник того, чтобы вводить получение прав пешеходами и цеплять номер на ж.... Просто такие меры (по поводу мопедов и мопедистов) отдают маразмом. Зачем вводится регистрация мопедов? Я вижу, что только с целью наполнения бюджета. Ничего больше это не даст. По поводу водительских прав - тут может и правильно, но если бы можно было просто прийти и сдать экзамен на знание только ПДД, а не стандартный теор. экзамен (с медициной, ОБД и прочей фигней).
Цитувати
Мопед зараз стає РІВНОПРАВНИМ учасником ДОРОЖНЬОГО РУХУ. От і все.
А раньше он не был, что ли?

01 Червня 2009, 21:02:00
Відповідь #93

karLos

Глобал Модератор

Offline karLos

• Хто часнику не їв, той смердіть не буде
  • Ветеран
  • Глобал Модератор
  • Дякую
  • Сказав: 5
  • Отримав: 12
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Цитувати
По поводу водительских прав - тут может и правильно, но если бы можно было просто прийти и сдать экзамен на знание только ПДД, а не стандартный теор. экзамен (с медициной, ОБД и прочей фигней).
Ну так з цього і треба було починати.
No sé ni la palabra única en el Español

01 Червня 2009, 21:11:35
Відповідь #94

doom

Offline doom

• Ветеран
  • Дякую
  • ищу дверь в лето
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Кому? Правительству? Таки да.
Но что мы видим? Водители мопедов должны получать права на общих основаниях. БРЕД!!!

01 Червня 2009, 21:17:30
Відповідь #95

Sergey

Offline Sergey

• Ветеран
  • Країна: ua
  • Дякую
  • Сказав: 591
  • Отримав: 254
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
ну почему же "бред"! если б мопеды ездили по правилам  , то есть около обочины , то и проблем не было , а если сами гонят - то пусть и права получают как все , и пусть даже велосипедисты - я сам велосипедист и не нравиться , как на Орджоникидзе детвора ездит по противоположной полосе...

01 Червня 2009, 21:19:31
Відповідь #96

karLos

Глобал Модератор

Offline karLos

• Ветеран
  • Глобал Модератор
  • Дякую
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
А на яких ЩЕ "основаниях"? Я вже наводив приклад з мопедом. Мопеди "виросли" за час існування правил. Правила потребують змін. Ці зміни намагаються ввести, тобто ввели. Якщо мені знадобиться мопед - я буду отримувати відповідну категорію. Доречи, коли отримував посвідчення водія (В, С), була можливість скласти іспити ще на категорію А, але не було потреби.

01 Червня 2009, 21:34:23
Відповідь #97

doom

Offline doom

• Ветеран
  • Дякую
  • ищу дверь в лето
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
ну почему же "бред"!
Да потому что мопед стал удобным и доступным транспортом для молодежи и людей в возрасте. И требовать от них 2-хмесячного обучения на общих курсах - идиотизм, а точнее, просто дополнительная статья доходов в карман "милициянтов". Только и всего.
А на яких ЩЕ "основаниях"?
Да я ж говорю, надо было предусмотреть упрощенную процедуру. Знание ПДД и все. Этого хватило бы.
Цитувати
Я вже наводив приклад з мопедом. Мопеди "виросли" за час існування правил. Правила потребують змін.
Не вижу причин для изменений. У той же Явы было от 20 л.с. Разница существенная.
Цитувати
Якщо мені знадобиться мопед - я буду отримувати відповідну категорію.
Думаете теткам "з села" будет также легко сдать общий экзамен как и Вам? Например, в Доброполье, "тетка на мопеде" - очень распространенное явление.

01 Червня 2009, 21:44:10
Відповідь #98

karLos

Глобал Модератор

Offline karLos

• Ветеран
  • Глобал Модератор
  • Дякую
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Ця жінка з села на дорозі створює не меншу небезпеку, а можливо і більшу. Не бачу причин, щоб створювати для неї якісь ОСОБЛИВІ умови при одержанні посвідчення водія.
Що до "статті доходу". Можливо. Та не можливо - а так і є. Але, якщо ЦЕ відсіє частину "камікадзе" і просто малолітніх "водіїв", яким не місце на проїзній частині - я ЗА.

01 Червня 2009, 21:49:34
Відповідь #99

Marita

Offline Marita

• Старожил
  • Дякую
  • Сказав: 7
  • Отримав: 0
  • Из капли света рисую лето
    • Жіноча
    • Перегляд профілю
Тошно от мысли что это запрещено, но до рвоты не доходит :lol:
Тошно от мысли что всякие гоцают по тротуарам, причем считая что их должны пропустить  :x
иногда так и подмывает выставить руку навстречу его тупому фейсу, шоб воно скопытилось со своего тарантаса и знало де надо ездить

Еще обожают по аллеям парка ездить, хотя там полно маленьких детей. :x
(1-1)+(1-1)=0

01 Червня 2009, 21:52:22
Відповідь #100

doom

Offline doom

• Ветеран
  • Дякую
  • ищу дверь в лето
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Ця жінка з села на дорозі створює не меншу небезпеку, а можливо і більшу. Не бачу причин, щоб створювати для неї якісь ОСОБЛИВІ умови при одержанні посвідчення водія.
Що до "статті доходу". Можливо. Та не можливо - а так і є. Але, якщо ЦЕ відсіє частину "камікадзе" і просто малолітніх "водіїв", яким не місце на проїзній частині - я ЗА.
По-моему, Вы просто преувеличиваете степень опасности... или преувеличиваете влияние обучения в автошколе. Потому что от знаний дополнительных "опций" (медицины, ОБД, устройства и принципа действия мопеда и т.д.) безопасней их езда не станет. Да и на самом деле не так все плохо сейчас обстоит, чтобы кричать "караул, меня мопедисты со всех сторон давят".

01 Червня 2009, 22:06:13
Відповідь #101

karLos

Глобал Модератор

Offline karLos

• Ветеран
  • Глобал Модератор
  • Дякую
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Ні, не думаю, що перебільшую. Я розумію, що від допоміжних "опцій" нічого не зміниться. Але - НАЯВНІСТЬ посвідчення буде дисциплінувати. Це зробить їх БІЛЬШ керованими, і, як наслідок - зменшить ризик. Коли на них почнуть РЕАЛЬНО діяти ПДД - і відношення водіів скутерів зміниться. І впевнений в цьому. Так - буде боляче. Так, будуть страждати і НОРМАЛЬНІ водії... вони будуть змушені проходити процедуру отримання посвідчення... Але, я переконаний, що це не така і велика жертва.

01 Червня 2009, 22:13:12
Відповідь #102

doom

Offline doom

• Ветеран
  • Дякую
  • ищу дверь в лето
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Коли на них почнуть РЕАЛЬНО діяти ПДД - і відношення водіів скутерів зміниться.
А что сейчас мешает? Почему сейчас ГАИ не может следить за соблюдением ПДД скутеристами? Кстати, знаю недавние случаи, когда составляли протокол за отсутствие шлемов и за нетрезвое состояние. Могут, если хотят. Ведь достаточно паспорта. Нет паспорта - пожалуйте "в гости"... для выяснения личности. Неужели права - такой прям мистический документ, который способен навести порядок?
Цитувати
Але, я переконаний, що це не така і велика жертва.
Кому как...

01 Червня 2009, 22:17:25
Відповідь #103

Paul Atreides

Offline Paul Atreides

• **
  • Завсегдатай
  • Дякую
  • Сказав: 0
  • Отримав: 9
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю

О_о де там МРЭО на шкадинова?
А Вы на тротуаре хозяин - пусть объезжают, чай не трамваи, хотя есть один знакомый - тот да, думает что ему обязаны уступать :wild:
Ну милиция на Шкадинова - шо там? ГОВД или хз шо... С шлагбаумом.
Еще обожают по аллеям парка ездить, хотя там полно маленьких детей. :x
Стрелять гадов...
Я прохватить по тротуару без каких либо сомнений - у меня тормоза надежные и контакты мне нинакой не впали.
Лет 8 назад я столкнулся раз с дитем на велосипеде и раз с пешеходом - с тех пор скопления пешеходной массы проезжаю поодаль, а если там дети - со скоростью пешехода, взрослые ходят не глядя а дети это ваще неуправляемые ракеты  :lol:

01 Червня 2009, 22:25:19
Відповідь #104

karLos

Глобал Модератор

Offline karLos

• Ветеран
  • Глобал Модератор
  • Дякую
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Цитата: doom
А что сейчас мешает?
Я поясню. Є таке визначення МЕХАНІЧНИЙ транспортний засіб, так от:
Цитувати
  2. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ВОДІЇВ МЕХАНІЧНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ
  2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
   а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;
   б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон;
   в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв - дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення реклами, - погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції МВС;
   г) у встановлених законодавством випадках  дорожній  лист  і документацію   на   вантаж,  
що   перевозиться;   на   маршрутних транспортних  засобах  -  схему  маршруту  та  розклад  руху;
на великовагових   і   великогабаритних   транспортних   засобах   та транспортних   засобах,
що   здійснюють   дорожнє    перевезення небезпечних   вантажів,   -   документацію   відповідно  до  вимог спеціальних правил;;
   ґ) чинний договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (крім водіїв транспортних засобів Збройних Сил) у разі укладення такого договору.
...
 2.9. Водієві забороняється:
   а) керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння або перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин;
   б) керувати транспортним засобом у хворобливому стані, у стані стомлення, а також перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції і увагу;
   в) керувати транспортним засобом, не зареєстрованим у Державтоінспекції, без номерного знака або талона про проходження державного технічного огляду;
   г) передавати керування транспортним засобом особам, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння, під впливом наркотичних чи токсичних речовин, у хворобливому стані, у стані стомлення або під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції і увагу;
   ґ) передавати керування транспортним засобом особам, які не мають при собі посвідчення на право керування ним, якщо це не стосується навчання водінню відповідно до вимог розділу 24 цих Правил;
   д) під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).
...

Цитувати
мопед - двоколісний транспортний засіб, що має двигун з робочим об'ємом до 50 куб.см;
Так само, к і велосипед.. там визначення інше - але, фактично, вони не підпадають під визначення МЕХАНЧІНИХ ТЗ. Звідси - п*яні велосипедисти, скутеристи... і т.і.
Навіть сам факт того, ЩО ДАЇ може ПЕРЕВІРИТИ ДОКУМЕНТИ на ТЗ та ПОСВІЧЕННЯ водія буде ПОЗИТИВНО впливати на поведінку власників мопедів.

Форум Краматорська

Re: Для мопедов теперь нужны водительские пр&
« Відповідь #104 : 01 Червня 2009, 22:25:19 »