Працевлаштування на сьогодні більше проблема випускника. Якщо він не побігає по відділах кадрів, не узнає умови, запрлати і т.і., ніякий вуз йому тут не допоможе. Так що політика вузу в цьому питанні йде на користь студенту. Заодно і 100% получається! :о))
Рукописні роботи (включаючи креслення) - це така примітивна форма боротьби з "заказними" роботами. Вважається, якщо виконано рукописно, а не на комп"ютері, значить робив сам...
Болонська система це окрема тема (до речі тут на форумі десь була). Система дійсно зараз "кривувата". В різних вузах по-різному. Де триместри, де семестри, де є модульний тиждень (в більшості універів), де нема (як в ДДМА). Хоча я за модульний тиждень. Він би як раз і розгрузив сесиї, яких при БС взагалі НЕ МАЄ БУТИ ;о)
Щодо випускників, працюючих за кордоном, я особисто знаю декілька таких, які працюють зараз в Італії на фірмі Даніелі. (так, це ДУЖЕ не багато, але пишатись дійсно є чим! тобто КИМ). В цьому році ця ж фірма взяла до себе кілька десятків наших студентів металургійних спеціальностей для підготовки по власній програмі. Випускники днепропетровських вузів їх не задовільняють. Подивимось що з цього вийде...
Взагалі, це більше рекламна стаття і вона і має бути позитивною :о)