значит, просто не приходить на заседания - выход? или это своеобразный протест? способ борьбы с недобросовестной работой других депутатов?
А як можна оцінити роботу депутата? По кількості проголосованих проектів? Чи як? Чи по кількості годин, що проведено в сесійній залі? Однаковий ефект може мати присутність / відсутність депутата...
Особисто я не бачу якісних / кількісних показників, за якими можна було б оцінити того чи іншого окремого депутата особисто. І як бути?
Слідкувати за КОЖНИМ голосуванням?
так я не кажу, що продуктивність праці треба оцінювати за кількістю годин, що було проведено у сесійній залі. і я не можу заперечувати, то деякі депутати працюють так, що через їх присутність/відсутність нічого не зміниться. просто я вважаю (мабуть, наївно), що коли депутат присустній на засіданні, він може на щось вплинути. а в той час, як його нема, він, звісно, нічого не вирішує. хіба що він у цей час займається важливими для спільноти справами
Oessi
значит, просто не приходить на заседания - выход?
ні, мова була про те, шо, за думкою декого, ГОЛОВНЕ для депутата - прілєжно являтись на кожне засідання
і це є чи не ЄДИНА вимога, яку за півроку чи рік удосужились сформулювати
спроба просунутись хоч трохи ДАЛІ - натикається на ГЛУХУ СТІНУ і повернення до питання "посєщаємості"...
звісно, це зовсім не головне. але, всеж-таки бажане, чи не так? але я про те, що якщо не приходити на засідання, користі не буде так само, як коли б приходили та просто без розуму тицяли кнопку.
я так думаю: мабуть, проблема присутності так різко постає тому, що людина думає, що якщо депутат є на засіданні, він може підняти там якісь типання, які хвилюють цю людину. а якщо його нема, то, звісно, ніхто про проблеми людини та виборців піклуватися не буде. тобто, присутність дуже тісно асоціюється з діяльністю
звідци випливає друга вимога: підіймати на засіданнях питання, що хвилюють людей, з якими вони до вас зверталися