13 січня 2006   20:01   1596

В Сіверодонецьку, у "колисці сепаратизму", готуються до фальсифікації майбутніх виборів

11 січня лідер сіверодонецької "ПОРИ" Володимир Безіменний на прес-конференції обнародував факти фальсифікації жеребкування по формуванню виборчої комісії.

Як розповів Володимир Безіменний, на сесії Сіверодонецької міськради, що розглядала питання про формування територіальної комісії, депутати проголосували за те, щоб не допустити "ПОРУ" і ще 4 партії до жеребкування. Причиною було названо невідповідне оформлення представлених документів, однак ніхто не пояснив, що ж саме було оформлено неправильно. У підсумку сіверодонецьку міську територіальну комісію очолили представники Партії регіонів і "Народного блоку Литвина".

Володимир Безіменний стверджує , що такий склад "верхівки" ТВК найвигідніший нинішньому міському голові Грицишину. Саме його люди, за словами представника місцевої «ПОРИ», шляхом фальсифікацій забезпечили сіверодонецькому мерові перемогу на минулих виборах. Ця обставина викликає досить серйозні сумніви в законності і демократичності виборів-2006: важливо не те, як проголосують, а те, як підрахують голоси..

Безіменний заявив, що процедура жеребкування нагадувала класичний "лохотрон", де імена членів комісії були відомі заздалегідь. Ще 23 грудня 2005 року на сесії міськради був підготовлений проект складу членів ТВК. Тому навряд чи можна вважати випадковим збігом те, що в результаті "чесного" жеребкування комісію очолили саме ті люди, прізвища яких були названі на сесії. Підтвердженням цьому став відеозапис так званого жеребкування, що зафіксував усі порушення. За словами Безіменного, колишнього співробітника відділу з особливо важливих справ карного розшуку, рідко яка кримінальна справа має такі "залізні" докази, як факт підтасовування в Сіверодонецьку.

У зв'язку з цим представники сіверодонецької "ПОРИ" звернулися в місцевий суд з адміністративним позовом про визнання неправомірним рішення сесії міськради від 06.01.2005, вимагаючи його скасування, проведення нового жеребкування відповідно до законодавства. Крім того, позивачі наполягають на передачі матеріалів справи до прокуратури.

Луганська "ПОРА" також звернулася до губернатора Генадія Москаля з проханням терміново створити комісію для перевірки фактів незаконних дій Сіверодонецького виконкому і міської ради .
"Пора"
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: