14 січня 2006   11:39   2233

Стенограмма чата с Юлией Тимошенко на "Украинской правде"

Стенограмма чата с Юлией Тимошенко на "Украинской правде"
В 14:00 в пятницу, 13 января, Юлия Тимошенко прибыла в редакцию "Украинской правды", поздоровалась со всеми и сразу, не теряя времени, приступила к ответам на вопросы, которых набралось более 1000. Юлия Владимировна попросила выбирать "самые едкие" и интересные из них. За четыре с половиной часа чата она ответила на 43 вопроса про: газ и коррупцию, Ющенко и Януковича, Еханурова и Порошенко, Волкова и избирательный список, Путина и олигархов, политреформу и уголовные дела, премьерство и импичмент, а также о прическе, зяте, "ночном дозоре" и о многом другом.

Предлагаем Вам все ответы Юлии Тимошенко.

Сергей, 18:35

Питання: Уважаемая Юлия! Раньше Вы были последовательным противником политреформы, а сейчас скорее сторонницей. Объясните эту метаморфозу. Спасибо!

Відповідь: Я була, є і залишаюся послідовним противником політреформи. Фракція, яку я очолюю, була єдиною, яка голосувала проти політреформи за декілька днів до оголошення Ющенка президентом України. Тоді я попереджала Віктора Андрійовича, що його оточення, яке радило йому проголосувати за знищення його майбутніх президентських повноважень, позбавляє його президентської влади. І їх запевнення, що виграємо, а потім скасуємо реформу, є авантюрою. Вийшло так, як я попереджала.

І кожен раз, коли оточення щось радить, виходить як завжди... Є один випадок, коли Віктор Андрійович дослухався моїх порад і тоді ми разом з ним створили перед президентськими виборами коаліцію "Сила народу", і перемогли. Вчора почитала інтервю Єханурова, який чесно зізнався, що він і Безсмертний були проти нашого обєднання перед виборами.

Я думаю, кожна мисляча людина може дати оцінку цій пораді...

Я щиро хочу припинити ланцюг політичних помилок, невірних рішень, зрад нової влади, хочу, щоб Господь якимсь дивним чином повернув нас у день проголошення Віктора Ющенка президентом, і дав шанс президенту зробити все по-іншому. Але життя складене так, що доведеться всім нам, для кого Україна не пустий звук, підніматися знову з достатньо низького старту і творити нову небезнадійну реальність. Я – боєць цієї армії, і навіть якщо залишуся одна, все одно піднімуся в атаку.

Biata, 18:23

Питання: Видела, что Вам подарили маленького щенка. Если Вы станете премьером, найдете время для прогулок? Выражаю Вам поддержку из Херсона. Вы просто молодец!

Відповідь: Когда я была в Харькове, мне дети подарили крохотную собачонку. Теперь этот харьковский "парень" стал членом нашей семьи. Ведет себя уверенно и отчасти оппозиционно:) у него настоящий харьковский характер. Спасибо за поддержку, она мне сегодня нужна как никогда. Идти против цунами – неблагодарная и опасная для жизни работа. Я надеюсь, иногда это, в том числе, опасно и для цунами.:)

Алена, 18:19

Питання: Юлия Владимировна! Поясните подробнее по поводу криминальных дел против вас...

Відповідь: Це вже стало доброю традицією – коли я намагаюся донести до суспільства реальні речі, проти мене порушують кримінальні справи. Я вже настільки до цього звикла, що коли це не відбувається, я починаю хвилюватися, що роблю щось не так.

Якщо проти мене після газового скандалу знову щось навідкривають, то значить знову дістала до живого.

Українець Андрій, 18:17

Питання: Доброго дня! 1. Скажіть чому Ваш блок голосував за відставку уряду? невже це на благо України? (я так розумію, що мотивом і підставою було питання ціни на газ) хіба ціна від цього на газ змінилась?

2. Чи є у Вас стратегія як "заставити" чи домовитись з бізнесом, олігархами про питання фінансування укр. промисловості а не будівництво дач на канарах і т.д. ? Заздалегіть дякую за відповідь.

Відповідь: Почитайте мої відповіді на цьому чаті, і ви зрозумієте, що газова угода – це далеко не питання ціни на газ, це питання незалежності України, гідності України, заможності України, національної безпеки України, корупції в Україні, професійності влади в Україні. І якщо для вас, як і для мене, це не пустий звук – то хто всім нам дав право пробачати такі вчинки. В будь-якій країні світу таке рішення уряду було б просто неможливим. Або за нього відправили б на гільотину.

АндрійС, 18:12

Питання: Уважаемая Юлия Владимировна! Вы очень рядко или вообще не даете комментарии в отношении расследования "Дела Гонгадзе". Настоящий президент обещал очень быстро его раскрыть – обещание не выполнил. Каково Ваше отношение к преступлению в части поиска заказчиков. Каковы будут Ваши действия в этом направлении в качестве премьеа. Спасибо.

Відповідь: На жаль, справа Георгія стала політичною розмінною монетою, потонула в тіньових компромісах та фінансових розподілах. Це ще один тест, який не пройшла нова влада. Сумно і боляче, але я не втрачаю надію.

Странник, 18:10

Питання: Какие границы вы не переходите в политике?

Відповідь: Как правило, границы не перехожу, конвенций не нарушаю, но приходится проламывать стены и вышибать двери :) Учитывая, что все события в украинской политике происходят большей частью в тени, постоянно чувстую себя "ночным дозором":)

Юрко, 18:04

Питання: Добрий день, пані Юля! Повідайте, будь-ласка, скільки коштує прохідне місце у вашому виборчому списку, хочу потрапити до парламенту, на ці вибори трошки уже запізнився, але до слідуючих думаю підсоберу.

Відповідь: Підсоберіть:), бо ми маємо ще багато незреалізованих благодійних програм. А після підписання газової угоди ми будемо збирати гроші за майбутні партійні списки, щоб покрити неспрогнозовані дефіцити бюджету. Як підзбираєте грошей – дзвоніть у мою приймальню.

Володимир, 18:02

Питання: Чи читали ви відгуки під статтею про чат з Юлією Тимошенко? Ваші роздуми про це. Чому багато людей, що донедавна захоплювались вами зараз в вас розчаровані?

Відповідь: Я переконана, що людей, які мене підтримували багато років, я нічим не розчарувала. Тому що послідовна:) А сигнали про розчарування посилають в інтернет "дружні" політичні сили. Перед цим чатом, за моєю інформацією, вони до дірок стерли не одну компютерну клавіатуру.

Павло, 17:59

Питання: Пані Юлія. Хотілось би взнати Ваш улюблений неполітичний анекдот, який юмор взагалі Вам більше до вподоби? Як часто Вам доводиться сміятись не з політичних мотивів?

Відповідь: Розповідаю свій найулюбленіший анекдот: "Зустрілися два бізнесмени, і один другому каже: – Слухай, здається, жінки все ж таки значно розумінші за чоловіків... – Чому тобі в голову прийшла така дурниця? – Тому що я не можу уявити жінку, яка б захотіла одружитися тільки тому, що у її майбутнього чоловіка довгі ноги..."

oleg ff, 17:56

Питання: Увидел фразу Януковича, что он за то, что бы президентом в Украине стал Ахметов. Ваш комментарий.

Відповідь: Будем считать это программным заявлением Партии регионов Украины. А Янукович как проффесор возглавит Академию наук:)

Андрей, 17:55

Питання: 1. Наскільки для Вас принципово була відставка кабінета Єханурова за 60 днів до парламенських виборів?

2. Чи буде мати місце відміна закону про технологічні парки у редакції 12.01.06р. якщо після парламенських виборів Ви станете Прем'єром, як це було у 2005 році?

Відповідь: Якщо б уряд Єханурова підписав газову угоду за один день до парламентських виборів, наша фракція все одно б голосувала за відставку. Ми йшли на президентські вибори Ющенка з вимогою чесної, патріотичної, некорумпованої, відкритої для суспільства влади. Якщо хтось подумав, що це стосується тільки Кучми, то він глибоко помилився. Кожна владна команда має жорстко відповідати за свої дії. Відставка – це була міра відповідальності за зраду національних інтересів України. Я вважаю, що 10 січня 2006 року – день відставки – днем народження справжньої відповідальності влади за свої вчинки.

Я хотіла б, щоб кожен чиновник зробив маленьке тату з цією датою на своєму стегні, щоб коли сідають на крісла, завжди памятали, що з нашою революцією крім гасел народилася ще й відповідальність:)

Николай, 17:49

Питання: Тут на чате Порошенко отвечал мне, что подарит Вам на день рождения букет белых роз и маленький сюрприз? Обманул или нет? ;)

Відповідь: Не нужно никаких сюрпризов. Потому что каждый "маленький сюрприз" Порошенко превращается в большую проблему для страны :)

Антон, 17:45

Питання: Чему научилась Юлия Тимошенко в ходе премьерства в 2005 году? Чего Тимошенко-премер 2006 года не будет уже делать, а что, наоборот, будет? Спасибо!

Відповідь: Научилась выгрызать орешки из конфет "Рошен", а остальное отправлять на токсикологическую проверку.:)

На самом деле научилась лучше разбираться в соратниках, меньше идеализировать политиков, не разочаровываться, когда для этого есть все основания, и больше не ходить во власть без надежной команды, которая может обеспечить защиту, когда идеалы Майдана начинаешь претворять в жизнь.

А главное – верить в разум и душу народа.

Я уверена, что смогу наведение порядка в Украине, превращение Украины в настоящий надежный дом для своих детей довести до конца. Помогите мне в этом.

Ната, 17:38

Питання: Юліє Володимирівно! Велика Вам подяка за те, що Ви намагаєтесь будь що зберегти ідеали Помаранчевої революції. Але, скажіть будь-ласка, що змушує Вас весь час повторювати, що Ви готові на примирення з Президентом, незважаючи на те, що він зрадив ці ідеали.

Відповідь: Тому що ще багато людей, які разом з нами їли гарячу картоплю на всіх майданах України, мерзли в наметах, виголошували "Разом нас багато", вірять Президенту та покладають на нього свої останні надії. Це чесні, але зовсім незахищені люди. І я хочу допомогти Президенту, за будь-яких обставин, не розчарувати їх, не залишити без підтримки, бо за цих людей я відчуваю відповідальність не менше, ніж президент.

Виталий Днипровский, 17:32

Питання: Юлия Владимировна как вы относитесь к тому что партия регионов лидирует в опросах?

Відповідь: Спокійно. У нас вже були лідерами перегонів блок "За єду", Віктор Янукович на президентських виборах, Бакай на останніх мажоритарних виборах... І де вони всі? Я бажаю Януковичу вдалого лідерства у соціологічних опитуваннях.

Наташа, 17:29

Питання: Чи не плануєте Ви змінити зачіску найближчим часом?

Відповідь: Ні, якщо від подальших дій влади у мене волося остаточно не стане дибом!:)

Миня, 17:28

Питання: Юлия Владимировна! Вопрос: 1. Скажите, а почему большинство моих знакомых украинских бизнесменов не верит в Ваши такие искренние, бескорыстные речи? Подскажу ответ (остроумный): это такие знакомые у Вас!

2. Я читал Вашу налоговую декларацию. Это же такие слезы, на такие деньги невозможно так прекрасно выглядеть как Вы, и так одеваться. Вы, действительно, не лукавите?

3. Скажите какая группа PR-менеджеров работает на Вас? Или все это Вы сами? Или Ваша команда Томенко-Жеваго-Хмельницкий, сидите на кухне и придумываете?

Відповідь: 1. Вважаю, що не тільки бізнесмени, але всі люди мусять припинити вірити в будь-які безкорисливі промови або високопарні слова, або натхненні обіцянки. Нам всім потрібно звикати аналізувати та оцінювати вчинки політиків. Інакше ми ніколи не вийдемо із зачарованого кола. І тому я готова відповідати не на емоції бізнесменів, а на конкретні приклади моїх дій, в яких ви побачили лукавість або непослідовність.

2. Я не знаю, скільки вам років, але мене дивує, що ви досі не зрозуміли, що вигляд жінки далеко не тільки залежить від податкової декларації. Жінка може виглядати на мільйон, не маючи в кишені ні гривні. І може виглядати на гривню, маючи навіть мільярди. Я вже давно не займаюся бізнесом, і розраховую, що мій чоловік і надалі зможе мене забезпечити платтями.

3. Вигадую сама, а Томенко, Жеваго і Хмельницький, коли знаходяться на кухні, вочевидь, готують їжу або її споживають.:) Україна вже знала такі приклади, коли наймалися найкращі піар-менеджери, вкладалися десятки мільйонів доларів, створювалися креативні партії, і кожен раз це закінчувалося одним і тим же. Жодне озиме покоління так і не зійшло.

СЕРЖ, 17:17

Питання: Юлия Владимировна! В случае объявления импичмента Ющенко, в связи с нарушением Конституции будет ли Ваша фракция в парламенте голосовать положительно?

Відповідь: Надто багато зусиль наша команда витратила на те, щоб Ющенко став президентом України. І ми вважаємо, що це не було помилкою. Тому ми не будемо підтримувати будь-яких спроб імпічменту президента. Наше завдання – спробувати відділити президента від людей, які продовжують своїми нечесними діями руйнувати довіру до президента в суспільстві.

сергей, 17:13

Питання: Юлия Владимировна, назовите пожалуйста 5 человек из команды "блок Ющенко", кого бы Вы пригласили в своё правительство?

Відповідь: В блоке "Наша Украина" очень много достойных и патриотичных людей, которые настаивали на том, чтобы не включать в список НУ Порошенко, Третьякова, Мартыненко, Бессмертного, Жванию, людей Фирташа, который имеет непосредственное отношение к РосУкрЭнерго... Но к их мнению не прислушались, а, к сожалению, именно эти люди формируют политику и действия "Нашей Украины".

леся, 16:53

Питання: Юлия Владимировна, скажите коротко, почему вы считает газовое соглашение от 3 января неправильным?

Відповідь: 1. Они были не нужны, потому что резко ухудшили ситуацию с газом для Украины.

2. Это соглашение на 5 лет закрепило обязательство Украины транспортировать российский газ через территорию Украины по ставке 1,6 дол, в то время когда мировая цена на транспортировку газа, например, через Польшу состовляет 2,34 дол, через Венгрию – 2,7 дол, через Австрию – 3,4, через Молдову и Грузию – 3,5 дол за тысячу куб м на 100 км. Кто дал право устанавливать на 5 лет стоимость транзита в 2 раза ниже максимальной ставки в мире?

3. Это соглашение закрепило цену на газ, который мы должны были получить от России в рассчет транзита по 50 дол за тысячу куб м до 2010 года, на уровне 230 долларов за тысячу куб м, что значительно выше максимальных мировых цен на газ на базисе поставки граница России-Украины. Например, газ для Франции на границе Россия-Украина стоит 170 дол, для Германии – 182,8 и значительно ниже для всех других стран. Кто дал право покупать газ для Украины значительно выше мировых цен? Мы что, самые рыночные из всех рыночных?

4. Это соглашение бессрочно закрепило право РосУкрЭнерго быть единственным монопольным поставщиком газа в Украину, устранив все наши прямые контакты с Туркменистаном, Узбекистаном и Казахстаном. Это что, диверсификация? Это что, настоящие рыночные отношения?

5. Это соглашение бессрочно закрепило право РосУкрЭнерго быть единственным монопольным поставщиком газа на внутреннем рынке Украины для внутренних потребителей. Это что, действительно совпадает с нашими коренными национальными интересами?

6. Внесение, согласно этого соглашения, активов госпредприятия "Нефтегаз Украины" в совместное предприятие с РосУкрЭнерго – надеюсь, это не то, о чем мечтали все патриоты Украины? Для непосвященных в это темное дело замечу, что создание СП со стратегическими госмонополиями запрещено законом, потому что это является скрытой приватизацией. У нас что, нынче законы вместе с Конституцией совсем ничего не стоят?

7. А теперь о цене в 95 долларов за тысячу куб м газа... Всю страну просто обманули. Россия так и оставила продажу газа по 230 дол, а по 95 дол Украине продали наш же туркменский газ, который мы имеем на границе Россия-Украина по 70 дол. Только теперь 70 дол РосУкрЭнерго превратило в 95 дол, и только на полгода. И при этом из 41 млрд куб м газа, которые нам дает Туркменистан, РосУкрЭнерго отдает нам только 34 млрд куб м газа.

В качестве домашнего задания всем патриотам Украины предлагаю посчитать, сколько потеряла Украина только на этом. А после этого давайте все вместе назовем это большой победой Украины. Закончится это тем, что за полгода мы потребим весь отмерянный теневой структурой для Украины туркменский газ, а со второго полугодия все дружно перейдем на российский газ по 230 дол, и то, как предусматривает это соглашение – это не конечная цена, а только лишь базисная, из которой по формуле будет посчитана настоящая цена газа. Для особо внимательных сообщаю, что формула, по которой на будут считать цену газа, в соглашении записать забыли.

8. Народу Украины почему-то не говорят, что подписанное соглашение, которое отняло у нас 41 миллиард куб м туркменского газа и 27 миллиардов куб м российского газа, который мы получали как плату за транзит, взамен предусматривает продажу нам только лишь 34 миллиардов куб м газа.

Потребность Украины в газе на 2006 год составит не меньше 78 миллиардов куб м газа. А теперь посчитайте: было у нас 20 миллиардов собственной добычи, 41 миллиард туркменского газа и 27 миллиардов российского. Всего - 88 миллиардов. То есть мы могли еще и торговать.

А теперь после героических усилий правительства у нас осталось только 20 миллиардов собственной добычи и 34 миллиарда от РосУкрЭнерго. У нас есть для внутреннего потребления только лишь 54 миллиарда, то есть дефицит баланса составляет 23,5 миллиарда куб м газа. Это - постоянная зависимость от Газпрома Украины и нам придется каждую неделю по чайной ложке газа просить на коленях.

9. Закончится все это тем, что Украина в ближайшее время окажется в серьезной долговой яме перед Россией. Под эти долги может пойти и драгоценный для нас суверенитет Украины, и газотранспортная система, которая остается последним элементом нашей геополитической значимости, и, как следствие, энергетическая стабильность Европы.

Чтобы не давать свои комментари этому маразму, я приведу цитату второго посла США в Украине Уильяма Миллера: "Газовое соглашение с Россией стало большой ошибкой Виктора Ющенко". И посол всегда считал себя другом Виктора Ющенко, но у него хватило мужества дать честную оценку происходящим событиям.

Все значимые СМИ мира – "Уолл Стрит Джорнал", "Нью Йорк Таймс", "Хандельсблатт", почти все крупные французские газеты, "Файненшл Таймс" и много-много других дали уничижительные, резко негативные оценки подписанию этого соглашения.

К слову, больше ни одна страна, кроме Украины, не поддалась давлению Газпрома и не пересмотрела цены в сторону повышения. В Румынии, где министр экономики г-н Сереса, который поддался давлению и изменил цены в сторону повышения, президент Румынии Басеску поручил Национальному антикоррупционному управлению расследовать действия министра.

А мы все, которые крепко любим Украину, давайте поблагодарим наше правительство за подписанное соглашение. Самое время всем причастным дать звания Героев Украины, как это сделал Кучма для своего руководителя Нефтегаза Бойко, который впервые ввел на рынок Украины РосУкрЭнерго.

Странник, 16:21

Питання: Как бы вы реализовали продажу газа между Украиной и Россией, чтоб не было теневых схем?

Відповідь: Во-первых, после того, как материально-технические ресурсы были устранены как средство платежа за газ, в любых посредниках отпала всякая необходимость. И если НАК "Нефтегаз" без посредников не может справиться с оплатой газа деньгами и транспортировкой газа, нужно не находить теневых посредников, а менять руководство "Нефтегаза" и топливно-энергетического комплекса правительства. Но вопрос не в том, что кто-то чего-то не может без посредников, а вопрос в личных интересах должностных лиц в использовании таких теневых схем.

Во-вторых, в первых числах января нужно было не паниковать, а спокойно, без суеты, потреблять необходимый по балансу Украины природный газ, который положен нам по межправительственным соглашениям, которые действуют до 1 января 2010 года. А если "Газпром" был бы недоволен этой ситуацией, пусть бы сходил в Стокгольмский суд и доказал, что Украина на это не имеет права. Но наша позиция в Стокгольмском суде была бы надежно-правовой и честной.

Я сейчас держу в руках экспертное заключение одного из руководителей НАК "Нефтегаза" и Министерства энергетики, который работал в ТЭК тогда, когда на руководящие посты в этой сфере не назначали директоров фарфоровых заводов и работников мясоперерабатывающих цехов.

Так вот, в этой экспертизе четко и ясно написано, что Газпром не может технически остановить или даже уменьшить поставку газа в Украину. Тот, кто говорит, что нужно было подписывать это соглашение немедленно, иначе украинская газовая труба останется пустой или Украина останется без газа – не руководители, а просто неосведомленные истеричные люди.

Теперь о том, как организовать покупку газа Украиной. Во-первых, с Россией мы имеем все договора до 1 января 2010 года. И нам не нужно ничего больше подписывать и лезть в старые договора, как слон в посудную лавку.

Во-вторых, с Туркменистаном у нас есть межгосударственное соглашение до 1 января 2007 года на покупку полного объема газа для наших нужд. Нужно исполнять его без коррупционных посредников, которые берут наш газ на границе Туркменистана-Узбекистана в объеме до 40 миллиардов, а до Украины доносят только лишь около 20 миллиардов. Кому выгодно делать такие подарки посредникам?

В-третьих, немедленно вернуться к прямому, без посредников сотрудничеству с Узбекистаном и Казахстаном по транспортировке нашего туркменского газа в Украину и не дарить совсем не "за спасибо" это право РосУкрЭнерго. Как экс-премьер-министр я твердо говорю о том, что эти страны к такому сотрудничеству готовы. Нет воли со стороны украинской власти. Действительно, зачем же переходить дорогу РосУкрЭнерго, ведь симпатичные же ребята.

Savelij, 16:11

Питання: Чи подобається Вам, як стильній жінці, стиль одягу зятя?

Відповідь: Я люблю свого зятя разом зі стилем його одягу.

Золтан, 16:09

Питання: Хто в країні "хазяїн"?

Відповідь: З часів Помаранчевої Революції – сподіваюся, що Народ.

Коля, 16:09

Питання: Доброго дня. Скажіть, будь ласка, чи мали Ви зустріч з Путіним протягом останніх 6 місяців. І про що йшла мова та за чиєю ініціативою вони відбувались? Дякую.

Відповідь: З Путіним я зустрічалась. Для відстоювання інтересів своєї країни я обіцяю вам, що і далі буду зустрічатися зі світовими лідерами. Українцям потрібно звикати, що при кожній зустрічі з російським керівництвом зовсім не обовязково здавати національні інтереси. Я розумію, що всі ми до цього звикли за останні 15 років, але доведеться відвикати.

Александр, 16:04

Питання: Уважаемая Юлия! 1. Каковы Ваши деловые отношения с г-н Березовским? 2. Правда, что только после Вашей отставки, всплыла информация, что якобы, Березовский финансировал предвыборную компанию Ющенко?

Відповідь: 1. Я с ним знакома, сильный и яркий политик, типичный английский джентельмен, но деловые отношения пока не сложились:) 2. Правда, но я к этому никакого отношения не имею.

Володимира, 16:01

Питання: За кордоном Вас називають мільйонеркою. Доказом цього є Ваші розкішні плаття, розповіді про багатообладану квартиру дочки в Лондоні, розмах весілля і т.д. Натомість в Україні ВИ декларуєте скромні доходи. ВИ відверто обманюєте українців чи хтось Вам все це оплачує?

Відповідь: Особливо знаковим є розмах весілля: враховуючи, що за декілька тижнів до весілля мене Ющенко відправив у відставку, я не змогла приділити будь-який час організації найголовнішого в моєму житті весілля. І для голодних гостей, які перед цим навмисно утрималися від сніданку і обіду, було великою несподіванкою, що після третього тосту на весіллі закінчилася вся їжа. І всім довелося танцювати на голодний шлунок. Дехто втрачав свідомість від голоду:) Тому не заздріть моєму життю.

І ще обіцяю, що тому, хто покаже багатообладнану квартиру моєї доньки в Лондоні, я віддам всі свої плаття.:)

Странник, 15:56

Питання: Какую передачу вы бы отправили Кучме в тюрьму? И надо ли его садить?

Відповідь: Учитывая, что меня журнал "Корреспондент" назвал самураем, Кучме в тюрьму я бы направила набор для харакири (не путать с хачапури). А надо ли его садить – решит суд сразу же после того, как у нас появится генпрокурор, глава СБУ, министр внутренних дел, которые будут руководствоваться законом, а не кулуарными политическими договоренностями, когда вместо того, чтобы Кучму и Пинчука приглашать за круглые столы, их призовут к ответу.

Игорь, 15:52

Питання: Ув. Юлия Владимировна! Почему вы, не дождавшись завершения реприватизации НЗФ, пытались протащить туда товарищей из ФПГ "Приват"? Какие качества олигарха Коломойского импонируют вам больше, чем у олигарха Ахметова?

Відповідь: Очевидно, вы очень плохо ознакомлены с историей моих отношений с Приватбанком. Разгром корпорации ЕЭСУ Кучма лично доверил Приватбанку. И они под его крышей прекрасно с этим справились, унижая и репрессируя людей из моей команды.

Именно поэтому после решения Верховного суда о возвращении в госсобственность НЗФ я поручила министру промышленности назначить временным руководителем НЗФ от государства экс-директора одного из днепропетровских горно-обогатительных комбинатов, которого сотрудники "Привата" выбросили вместе с креслом из окна, когда проводили силовой приватизационный захват этого ГОКа.

Проблема в другом: почему при наличии решения Верховного Суда о возвращении НЗФ в госсобственность Ехануров сегодня подписывает мировое соглашение с Пинчуком о нерушимости собственности семьи Кучмы? Кто дал право Еханурову лишать бюджет Украины пяти млрд грн? Кто будет отвечать и перед кем за невыполнение решения Верховного суда? Неужели именно это мы обещали людям на Майдане?

hh, 15:52

Питання: как Вы относитесь к Ющенко, после того, как он принебрег Вами...

Відповідь: Без отвращения.

Gunslinger, 15:43

Питання: Всім відомо, що Волков – людина Березовського. Нещодавно він заявив, що БЮТ може домовитися з регіонами. Кажуть, що Березовському є чим Вас шантажуватим (не буду заглиблюватись в подробиці). То ж – на скільки Ви вільна в своїх словах, вчинках та діях? І яку роль грає у Вас Волков, якщо він так самовпевнено розписується за весь блок

Відповідь: Олександр Волков – відомий політик, який точно залишиться у великій політиці після парламентських виборів, займе своє достойне місце у владі. Мене трошечки здивувало, що вчора під час своєї інтернет-конференції він заявив, що БЮТ не виграє на парламентських виборах, тому що ми проголосували за відставку уряду Єханурова. Я хочу скористатися жартом самого Олександра Михайловича і застерегти, що від таких різких заяв партія "Хрєнов-бубліков" може розколотися. Якщо з партії підуть бубліки, то що тоді залишиться?:)

серж, 15:36

Питання: прокоментуйте ваші успіхи в побудові блоку ТЛЯ

Відповідь: Парламентська більшість створюється не тоді, коли уряд знімають, бо для зняття уряду у кожної політичної сили може бути своя власна аргументація. Парламентська більшість створюється тоді, коли уряд призначається. Враховуючи, що Єхануров був призначений парламентською більшістю, організованою з блоку Ющенка, Литвина та Януковича (на основі меморандуму), то я пропоную першу букву в слові ТЛЯ замінити на букву Ю. І вийде відоме всім слово ЮЛЯ.

Я хочу, щоб всі учасники коаліції по призначенню уряду Єханурова запамятали це коротке слово і знали, що я не створюю собі кумирів, як це написано в Біблії, а завжди, незалежно від персон буду намагатися говорити правду. І нікому з політичних "священих корів" не дам безкарно руйнувати Україну. Те ж саме раджу робити всім справжнім патріотам України.

sun, 15:28

Питання: Расскажите, откуда у вас информация о том, что у Ющенко есть доля в РосУкрЭнерго, о чем вы рассказали в интервью "Корреспонденту"? Вы сказали, "он в деле". Что вы имели в виду?

Відповідь: Я имела в виду, что президент полностью в информации о том, что из себя представляет РосУкрЭнерго, точно знает, как там делятся доли. И если президент адекватно на это не реагирует, то он рано или поздно может оказаться "в деле". Я хочу его от этих последствий защитить. Власть пожизненно ни одному президенту не дается.

(Справочно: РосУкрЭнерго, по нашим оценкам, в 2005 году имело ориентировочную прибыль не менее 2,5 млрд. дол. за счет Украины. РосУкрЭнерго подарили на границе Туркменистана 36 млрд куб м газа, принадлежащих по контракту "Нефтегазу Украины", по средней цене с учетом материально-технических поставок не более 40 дол., а отдали Украине 21,5 млрд. куб м газа. Угадайте с трех раз, куда делся газ? В 2006 прибыль РосУкрЭнерго за счет подписанного соглашения увеличится приблизительно на 1,5 млрд. дол.)

Seraficus, 15:13

Питання: Шановна Юлія Володимирівна, 1. Якби в контрактах з Росією замість Росукренерго стояла б компанія Ітера, Ви б виступали проти цієї угоди так само агресивно?

2. Чому так виходить, что за що б Ви не бралися, це завжди закінчується кризою (м'ясо, пальне, цукор, голосування за відставку уряду, тощо)?

3. Який рівень компромісу можливий з Нашою Україною, якщо Ющенко таки не захоче працювати з Вами як Прем'єром? Дякую за відповіді.

Відповідь: 1. Мені байдуже, РосУкрЕнерго, Ітера, Могилевич чи Івченко, Рошен або Третьяков будуть зачіпати інтереси України, дискредитувати державу або змішувати наш дешевий туркменський газ з чим попало. Моя позиція буде завжди адекватною, а якщо потрібно – то і агресивною.

Якщо ви хочете, щоб вам і далі будь-яка влада вдягала бантики на вуха, то це – ваша справа. Я до цих людей себе не відношу. Треба вибрати, де знаходиться наша любов – з Україною або з певною політичною силою в Україні. Моя любов завжди з Україною, незважаючи на ранг облич, які висловлюють гучну, але неадекватну позицію.

І якщо "патріотичні" сили України заради відмивання своєї власної шкіри готові назвати "это соглашение" перемогою України, то невже інтелектуальні та насправді патріотичні громадяни України не розпізнають цей обман?! А якщо не розпізнають – то знову ж таки не потрібно скаржитися на наслідки!

2. Не звалюйте все у велику незрозумілу купу! Давайте розділимо: наша фракція не голосувала за Єханурова, який був висунутий як кандидатура родиною Кучми, народився як прем'єр-міністр з акушерською допомогою меморандуму Ющенка-Януковича, з перших днів організував президенту України ганебний круглий стіл з "бандитами", які мусили "сидіти в тюрмах", своїми письмовими дорученнями зобов'язав силові структури закрити кримінальні справи проти членів родини і команди Кучми, та завершив свою славну кар'єру руйнівною газовою угодою, яка ще невідомо як відіб'ється на сьогоденні та майбутньому України.

Це не помаранчевий прем'єр-міністр, і я б ще тисячу разів проголосувала за його відставку!

Що стосується криз на м'ясо, пальне та цукор, то вже тільки ледачий не знає, що це була спеціальна програма "любих друзів" президента, які мали стратегічне завдання відправити мене у відставку у вересні місяці. І ваше запитання свідчить про те, що кланам все поки що вдається.

Усі, хто голосував за Віктора Ющенка на президентських виборах, дивувалися, як можна було так зазомбувати людей, щоб вони з хоругвами Януковича йшли віддавати за нього голос. А тепер я дивуюся тим людям, які мають доступ до інтернету, ознайомлені з усіма угодами та рішеннями Єханурова та його підлеглих, та продовжують повторювати: "ах, за що ви зняли цей порядний уряд".

Усім зазомбованим помаранчевим я раджу передивитися відеозаписи з поцілунками Єханурова і Кучми напередодні призначення уряду Єхунурова, які демонструвалися по всім каналам ТБ України, переслухати всі "восторги" Кучми з приводу призначення прем'єром його учня, ще раз передивитися роздруківку голосування за прем'єр-міністра Єханурова в парламенті і побачити там голоси фракції Януковича в повному складі, а на десерт ще раз і ще раз на сайті УП, а також газети "Свобода", перечитати в оригіналі "газовое соглашение", яке було підписане 4 січня.

Та якщо після цього зазомбованість не пройде, то на Водохреща треба ще раз поплавати в ополонці та зайвий раз сходити до церкви!

3. На щастя, після конституційної реформи не черговий президент буде обирати прем'єр-міністра, а народ України.

КузьмаВ, 14:53

Питання: 1. Чому одразу після відставки Ви поїхали у Росію? Також просто так кримінальні справи не закриваються. Чи можна це розуміти так, що Ви маєте домовленності з Росією і в майбутньому відстоюватимете проросійську позицію?

2. Як ВИ прокоментуєте свої бігборди на СХоді про "Тесную дружбу з Росією", а на Заході розповідаєте про патріотизм і європейську позицію.

3. ЧИ будете ВИ відстоювати права ветеранів ОУН-УПА?

Відповідь: 1. Реакцію Росії на кожну відставку приховати неможливо. Коли Віктор Ющенко звільнив мене з посади премєр-міністра, його хором поздоровили Путін, Черномирдін, Лукашенко, Жириновський. Всі від представників російських еліт до російських перельотних птахів.

Коли Верховна Рада звільнила Єханурова, співчуття висловив той же самий джентельменський набір діючих осіб. Підписання "соглашения" по газу урядом Єханурова президент Росії назвав найбільшою перемогою України:) Або всі ми навчимося читати політику між рядків, або тоді не скаржтесь!

І хочу вас порадувати. Після моєї публічної позиції по газовим угодам кримінальні справи скрізь знову поновлюються.

2. З моменту початку виборчої кампанії сама моральна політична сила України випустила фальшиві листівки про запрошення всіх громадян України в мій день народження на безкоштовний обід в "Макдональдс", також про запрошення всіх громадян України на наш зїзд на безкоштовне пиво.

Декілька днів тому випустили фальшиву листівку про те, що я разом з Приватбанком у відділеннях Приватбанку буду видавати 25% додатково до пенсії. Я думаю, у їх моральні голови прийде ще не одне ноу-хау.

Тому цей біг-борд - один з цих екзотичних заходів. Але я дійсно за тісну дружбу з Росією, але на рівних.

3. Наша фракція ще в минулому скликанні внесла свій законопроект про захист ветеранів ОУН-УПА за редакцією Андрія Шкіля і ми за нього послідовно одностайно голосуємо.

Костянтин судент, 14:41

Питання: Юлія Володирівна, чи готові ви на благо народові відмовитись від амбіцій за прем'єрське крісло?

Відповідь: Заради народу України на парламентських виборах в 2002 році я на кожному мітингу агітувала людей за блок "Наша Україна" не менше, ніж за свою рідну партію. Але коли "Наша Україна" перемогла на парламентських виборах 2002 року, в тому числі з нашою підтримкою. Цю перемогу спустили знаєте куди...

Заради України я єдина з політиків відмовилася від амбіцій в 2004 році балотуватися на посаду президента. І підтримала Віктора Андрійовича Ющенка як єдиного кандидата від опозиційних сил. Віктор Ющенко здобув перемогу, в тому числі з нашою підтримкою. І цю перемогу спустили знаєте куди...

Третій раз на граблі може наступити будь-хто, але не я. Тому заради блага народу України на цей раз я нікому не довірю цю тонку і дуже відповідальну справу розбудови України.

Ира Симферополь, 14:36

Питання: Планируете ли Вы стать президентом Украины?

Відповідь: Безумовно ні! Тому що після 1 січня 2006 року посада президента прирівнюється до керівника "ГоловКиївАрхітектури". Я планую вести таку політику, щоб рано чи пізно народ зрозумів, що він може на мене покластися в самих складних ситуаціях. Та обрати мене своїм премєр-міністром.

Ярослав, 14:34

Питання: Юлія Володимирівна, чи ви усвідомлюєте до якого падіння рейтингу призвело ваше голосування в парламенті?

Відповідь: Справа в тому, що частина політиків так і не зрозуміла, що для мене особисто посади і рейтинги є річчю абсолютно другорядною.

На посаді віце-премєра і премєра боязнь за втрату посади мені не завадила приймати рішення по санітарній очистці країни від корупції та незаконного лобізму. Попри прямі вказівки президентів.

І сьогодні ніякі падіння ніяких рейтингів не завадять мені називати речі своїми іменами. Або втратимо рейтинги, або втратимо Україну.

Не важко було бути героями Майдану. Ближче до перемоги героями себе вважали всі. Але важко бути санітаром, уповноваженим від Майдану. І виносити "утки" за нечистоплотними чиновниками.

І на тлі глибоких компромісів, які несумісні з чесним життям, я хотіла б за собою залишити функцію не героя, а санітара.

Кирилл, 14:18

Питання: Юлия Владимировна как вы считаете с какой целью Ринат Ахметов решил балатироваться в депутаты?

Відповідь: Україна навіть не помітила, що в Партії регіонів пройшла фундаментальна заміна політичного лідера. Сьогодні реальним керівником Партії регіонів є Ринат Ахметов.

Саме тому Партію регіонів на виборах не назвали Блоком Януковича. І коли люди будуть голосувати за ПРУ, вони мусять знати, що після виборів Янукович буде усунутий на 325 ряд футбольного стадіону і балотуватися на премєр-міністра, скоріше за все, буде Ринат Леонідович.

І я щиро сподіваюся на те, що цей факт, можливо, завадить підписанню чергового меморандуму між НСНУ і Партією регіонів після парламентських виборів. Хоча все можливе.

ас, 13:50

Питання: Шановна Юлія Володимирівна! Слідкую за Вашим політичним зростанням і бажаю Вам успіхів на цьому шляху. До Ваших очевидних переваг слід зарахувати уміння і бажання вести публічну полеміку. Моє запитання до Вас стосуватиметься Вашого прогнозу щодо нового парламенту, хто ймовірно очолить його та яка стане реальна вага посади СПІКЕРА парламенту у звязку з уведенням парламентсько-президентської форми правління. Висловлюю Вам підтримку від ваших прихильників на Львівщині. З повагою Олег

Відповідь: Великою перемогою нашої Революції вважаю в тому числі і те, що це будуть перші максимально демократичні вибори до Верховної Ради. І тому за 2,5 місяці всі події ще будуть динамічно і радикально змінюватися. І результати виборів, можливо, вперше, будуть залежати від чесності та публічності позиції кожної політичної сили. Я вважаю, що попри все сили, які підтримали Віктора Ющенка на президентських виборах, саме в такій конфігурації знайдуть мудрість обєднатися в новому парламенті.

Але памятаймо, що на цих парламентських виборах народ України вперше може обрати свого премєр-міністра. І рейтинги складаються так, що найбільше шансів досягнути такого рівня довіри має наш блок і Партія регіонів України.

Велика помилка вважати, що на цих виборах я буду конкурувати з Віктором Ющенком. Ми всі разом вже обрали Ющенка президентом України, і абсолютно вірно зробили. Сьогодні Віктор Андрійович не є учасником виборчої кампанії. І тому нам знову потрібно обєднати зусилля, щоб не програти Януковичу. І тільки зовсім "недалекі люди" можуть вважати, що у мене з Януковичем може бути щось спільне. Він - мій головний опонент на цих виборах.

Lisp Guest, 14:09

Питання: За яких умов Ваша партія може об'єднатися з "Регіонами"? Чи можливий коаліційний уряд з таких партій - "Наша Україна","Регіони", "БЮТ"? Як Ви розцінюєте шанси основних партій на те, щоб потрапити в парламент (дайте оцінку у відсотках або кількості місць в майбутньому парламенті)?

Відповідь: Наш блок може обєднатися з "Регіонами" тільки за умов, якщо НЛО забере мене на тарілку, проведе наді мною незаконні дослідження та позбавить мене памяті та розуму. Інших обставин для такого обєднання не існує.

Щодо коаліційного уряду у названому вами складі, то я дам відповідь на це питання, якщо ви мені підтвердите, що ви зможете зїсти блюдо, яке замішано з борщу, буряцьких пельменів, кулебяків та солярки. Якщо ви це зїсте у мене на очах, то я подумаю над створенням такої коаліції.

Щодо прогнозу: вважаю, що до Верховної Ради потрапить БЮТ, Партія регіонів, СПУ, блок Литвина, Наша Україна, КПУ і блок "Не так" . Саме в такому рейтинговому порядку.

Вицли, 12:53

Питання: Жеваго, Губский, Сигал, Буряки, Абдулин, Васадзе - это давние борцы с режимом???!!! Какие другие заслуги, кроме денег, заставили Вас включить их в свой список?

Відповідь: А при чому тут "Доктор Жеваго", актори Стівен Сігал, Олександр Абдуллін?:) Якщо серйозно, то всі, хто проходять чистилище БЮТ, непомітно для себе, хочуть вони цього чи ні, перетворюються на борців з режимами. І всі їх останні голосування про це свідчать.

Dimetrio, 13:59

Питання: Добрый День Юлия Владимировна. Вы наверняка владеете фактами корупционных действий Порошенко, Мартиненко и других лиц при окружении президента.

Почему Вы не предоставили суду хоть какие-то доказательства, а то получается что Бродский, Зинченко и Томенко просто оклеветали их. Кстати, Вы тоже неадекватно высказывались в адрес Бессмертного (телеканал Интер). Есть ли у Вас доказательства хоть бы на одного из вышеназванных так называемых коррупционеров? Спасибо за Вашу искренность.

Відповідь: Наша команда не носить компромат чемоданами. Всі документи, які ми мали, ми передали СБУ, прокуратурі, МВС в офіційному порядку. Але, на жаль, силові структури, як були залежними від телефонного права виконавчої влади, так і залишилися.

Мало що змінилося. І це значить, що боротьба за чесність влади в Україні буде продовжуватися.

На жаль, проти Кучми та його оточення також не порушено жодної кримінальної справи, хоча всі документи знаходяться у правоохоронців. Можете почитати на сайті "Обозреватель" протокол допиту колишнього керівника ФДМ Чечетова.

Так що, їх всіх тепер вважати чесними людьми?

Хочеться згадати цитату одного зі світових класиків: "Кожна партія влади відмиває своїх мерзотників".

Так що, нам долучитися до цієї процедури?

Валерий, 13:49

Питання: Уважаемая Юлия Владимировна. Назовите, пожалуйста, наибольшие Ваши достижения, которые реально ощутил украинский народ. Спасибо.

Відповідь: Добрий день, я вітаю учасників інтернет-конфернції та дякую, що вже поставили понад тисячу питань. Щодо відповіді на ваше питання, Валерію: справжні досягнення уряду та помаранчевої команди були б безмежними, якщо б ця команда була насправді єдиною та без підводних інтриг.

Головними досягненнями вважаю:

1. Збільшення за рахунок прибрання тіньової економіки бюджету на 70% без підвищення податків та направлення цих грошей на головні проблеми людей.

2. Втричі зменшення контрабанди.

3. Проведення першої за часи незалежності чесної приватизації – на жаль, тільки одного обєкту, скільки встигла.

4. Те, що я стала на заваді вже новим помаранчевим власникам України, які хотіли трошечки використати Україну як годівницю.

5. Завершено розробку стратегії створення енергетичної незалежності України. Я сподіваюся, що за останні місяці уряд Єханурова почав втілювати це в життя.

І ще багато іншого, але формат чату не дозволяє все перерахувати.
"Сайт Юлии Тимошенко"
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: