21 січня 2006   16:19   1486

ПОРА-ПРП бореться з фальсифікаторами виборів у Сіверодонецьку

До парламентських виборів залишилось трохи більше двох місяців, а вже зафіксовані перші спроби фальсифікацій. Мимоволі напрошуються дивні алюзії в минуле, адже “батьками фальсифікацій” стало керівництво міськради Сіверодонецька – “колиски” сепаратистського руху зразка осені-2004.

Як уже повідомлялося, члени міської ради Сіверодонецька намагалися усунути представників ПОРИ-ПРП від формування територіальної виборчої комісії. Сіверодонецьку міську територіальну комісію, у підсумку, очолили представники Партії регіонів і "Народного блоку Литвина", а місцеві «порівці» звернулися до суду з адміністративним позовом про визнання неправомірним рішення сесії міськради від 06.01.2005. Обласна організація Громадянського блоку ПОРА-ПРП вимагала скасування цього рішення, проведення нового жеребкування відповідно до законодавства, а також наполягала на передачі матеріалів цієї справи до прокуратури.

Учора пізно ввечері суд задовольнив вимоги ПОРИ-ПРП. Хоча зробив він це «зі скрипом”. За словами одного з лідерів місцевої ПОРИ Валерія Герасименка, сторона позивача, тобто сіверодонецької організації ПОРА-ПРП, «юридично загнала суд в глухий кут», створивши ситуацію, в якій судді просто не могли прийняти іншого рішення, ніж відмінити результати жеребкування.

Тепер в Сіверодонецьку мають сформувати нову територіальну виборчу комісію, до формування якої збираються приступити вже в понеділок.
"Пора"
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: