30 червня 2006   13:00   1609

Політична заява Донецької обласної організації політичної партії «Народний Союз Наша Україна»

Представники політичних сил – Блоку Юлії Тимошенко, Блоку «Наша Україна», Соціалістичної партії України – визнаючи волю і демократичний вибір Українського народу, спираючись на підтримку і довіру виборців, поділяючи спільну відповідальність за реалізацію надій і прагнень усіх громадян, а також сповідуючи цінності демократії, заявили про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України V скликання.

Ми переконані, що Коаліція демократичних сил – спільно з Президентом України – покликана забезпечити гідні умови життя і рівні можливості для всебічного розвитку кожного громадянина, зміцнення громадянського суспільства та утвердження ефективної й відповідальної влади на всіх рівнях, побудову конкурентоспроможної національної економіки та перетворення України на рівноправного члена спільноти розвинутих європейських держав.

Укладення Угоди про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України V скликання, що передбачає утворення парламентської більшості та формування коаліційного Уряду, сформувало передумови для зняття суспільної напруги, забезпечення дієздатної влади і політичної стабільності. Ми заявляємо про свою підтримку Коаліції демократичних сил та принципів внутрішньої і зовнішньої політики, заявлених в Угоді.

Однак політична опозиція із фракції Партії регіонів робить спробу розв’язання чергової політичної кризи в країні. Виступивши з ультиматумом до Коаліції і заблокувавши роботу парламенту, опозиція безвідповідально продовжує розхитувати суспільно-політичну стабільність, нагнітає напругу, розв’язує новий виток протистояння. Це при тому, що Угода захищає права опозиції на контроль за виконавчою владою, передбачає необхідні для цього посади та повноцінне включення в парламентську діяльність.

Вважаємо шлях ультиматумів неприпустимим і непродуктивним. Підтримуємо пошуки цивілізованого розв’язання протиріч, конструктивні переговори та знаходження компромісу між Коаліцією демократичних сил та опозицією. Лише це забезпечить швидке формування нового уряду та ефективної законодавчої влади. Лише це дасть можливість приступити до розв’язання тих актуальних соціальних й економічних проблем, які турбують громадян країни й нашого регіону. Лише це поставить заслон перед спробами деструктивних, а то й антидержавницьких сил, підірвати демократичний вибір України.

Закликаємо всі політичні партії Донеччини зосередити власні зусилля в місцевих органах влади на вирішенні актуальних соціально-економічних проблем територій, на роботі по виконанню своїх передвиборчих програмних зобов’язань. Вважаємо неприйнятними й незаконними спроби деяких політичних провокаторів переключити увагу громадськості з конкретної роботи по забезпеченню сталого розвитку територій й задоволення потреб людей в нормальній роботі і зарплаті, якісних і доступних комунальних послугах на демагогію щодо регіональних мов і боротьби з НАТО. Кваліфікуємо це як замах на конституційний порядок та неспроможність до конструктивної роботи.

За консолідацію всіх демократичних й конструктивних сил, за мир і стабільність у регіоні, за процвітання Донецького краю в цілісній Україні!
Прес-служба ДОО ПП НСНУ
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: