8 вересня 2016   11:49   1713

У Краматорську встановлено станцію контролю якості атмосферного повітря

У Краматорську встановлено станцію контролю якості атмосферного повітря
На будівлі департаменту екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації встановлено станцію контролю чистоти атмосферного повітря.

Про це повідомляє Донецька ОДА.

Станція сформована на базі фінського обладнання EnvitemsE4100/A. Це, поки що, тестовий зразок. Зараз на електронну систему публічних закупівель ProZorro виставлено закупівлю програмного забезпечення та обладнання. До кінця року датчики контролю чистоти повітря будуть встановлені на санітарних постах у Маріуполі, Кураховому, Бахмуті, Новомиколаївці, Краматорську, Новолуганському. Персонал пройде необхідне стажування і, орієнтовно, у лютому 2017 року система моніторингу повноцінно запрацює. Таким чином громадськість отримає ефективний механізм контролю за чистотою повітря і за його забруднювачами.

Встановлене обладнання дасть можливість в реальному часі слідкувати за концентрацією шкідливих викидів в атмосферу: діоксиду азоту, діоксиду сірки, діоксиду вуглецю, сірководню та пилу за фракціями (2,5 мкм – 10 мкм). Вимірювання концентрації шкідливих забруднюючих речовин здійснюється із точністю до 0,05 ppm для вищевказаних газів, за виключенням діоксиду вуглецю, для якого ppm становить 0,01, що повністю відповідає вимогам санітарно-гігієнічних нормативів для концентрації хімічних речовин в атмосферному повітрі населених пунктів.

Як зазначив голова ОДА Павло Жебрівський, на першому етапі цього важливого екологічного проекту аналізуватимуться викиди в повітря. Наступним кроком буде встановлення датчиків контролю за чистою води та грунтів. Таким чином Донеччина буде першою областю в Україні, де буде впроваджено такий масштабний контроль за екологією, забрудненням і, що найважливіше, забруднювачами навколишнього середовища.
Kramatorsk.INFO
Коментарі читачів
  • Украина Bodyn 8 вересня 2016   12:12

    а где можно получить данные с этих датчиков?! как всегда будут засекречены, а людям вешаться лапша на уши

Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: