11 вересня 2006   14:18   1679

Сторонники Януковича нарушили положения «Бахчисарайского Универсала»

Сегодня истек срок, отведенный для прекращения торговли на скандально известном рынке Бахчисарая. Торговля продолжается.

Напомним, что месяц назад затянувшийся конфликт вокруг мусульманского кладбища, превращенного в базар, достиг давно прогнозируемого «апогея» (см. об этом В честь приезда Януковича крымские янучары устроили кровавый погром).

О том, что происходит сегодня в этой «горячей точке» сообщает Представительство президента Украины в Крыму, приславшее следующее сообщение:

«Чого варті домовленості по-кримські?

Згідно протоколу “Погоджувальної наради щодо конфліктної ситуації в м. Бахчисарай” від 11 серпня 2006 року «Територія, яка прилягає до пам'ятника «Азизлер» і охоплює всю площу, де нині розташовується стихійний ринок безумовно, повинна бути звільнена, а ринок повинен бути ліквідований. Граничний термін ліквідації ринку – 1 місяць, тобто до 11 вересня 2006 року”.

Згідно протоколу “Погоджувальної наради щодо конфліктної ситуації у м. Бахчисарай” від 13 серпня 2006 року у п. 2 сказано, що «Повне звільнення території й ліквідацію ринку по вул. Будьонного, 20 завершити до 12 вересня 2006 року».

На сьогодні, 11 вересня, ринок не звільнений, торгівці продовжують працювати. Крім того, керівництво ринку вимагає компенсації за майно в 1,5 мільйона гривень, тому не завершає перенос в інше місце, фактичне припинивши демонтаж ринку.

Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Геннадій Москаль констатує, що вийшло так, як виходило і раніше. Усі домовленості, які укладалися в Криму за участю різних сторін ніколи в житті не виконувалися, що видно по домовленості від 11 та 13 серпня поточного року.

На його думку якщо в протоколі записано, що 11 вересня ринку не повинно бути, то відповідно його бути не повинно.

Геннадій Москаль вважає, що такий стан ще раз підтверджує, що у Бахчисараї як в цілому в Криму не має авторитету влади. В Бахчисараї ні міський голова, ні депутати не впливають на ситуацію, а місту як диктував свої умови, так і диктує директор ринку В.Медвєдєв.

14 вересня Духовне управління мусульман Криму оголосило всеукраїнське прибирання території ринку, яке може спровокувати загострення ситуації.

Ще не вирішивши конфлікт навколо ринку, почала ускладнюватися нова гостра ситуація навколо Свято-Успенського монастиря.

Представництво Президента України в АР Крим надає громадянам два протоколи від 11 та 13 серпня та вимагає негайного їх виконання й дотримання всіх домовленостей».
"Обком"
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: