17 грудня 2017   13:46   931

Саакашвили написал письмо Порошенко: приглашает к переговорам и обещает не называть имени "барыги"

Лидер "Руха новых сил" Михаил Саакашвили написал личное письмо президенту Петру Порошенку с предложением примирения.

Эту информацию подтвердил лидер партии "Гражданская позиция" Анатолий Гриценко на своей странице в "Фейсбуке".

"Приватний лист від Саакашвілі Президенту України, його заява про необхідність переговорів з Порошенком в інтересах країни, публічний заклик вийти на черговий марш, у якому вже жодного разу не згадується прізвище Порошенка, натомість критика адресується узагальнено "владі" - такі кроки Михайла виявилися несподіваними для багатьох із його прихильників, які вбачали в Саакашвілі потужний таран, який от-от знесе разом з кріслом "баригу на Банковій". Мережею ширяться розчарування, жорсткі докори, навіть підозри у таємній співпраці Саакашвілі з Порошенком...", - пишет Гриценко.

При этом он призывает войти в положение грузинского политика: "Перш ніж докоряти, спробуйте уявити себе на місці Михайла, спробуйте відчути його психологічний стан за нинішніх обставин? Людини, яка донедавна, протягом багатьох років, була на найвищому щаблі державної політики. За командою чи помахом руки якої вершилися долі мільйонів людей. Накази якої виконувалися миттєво. За підтримки якої команда реформаторів дійсно досягла чимало позитивних результатів у своїй країні. Людини, яку знали в усьому світі як Главу держави. А зараз? Хто зараз Михайло? Ніхто, порівняно з тим, що він мав", - рассуждает политик.

"Він не може жити в Україні, де в нього брутально відібрали громадянство, розбили нормальне життя його родини, видворили друзів з найближчого оточення, погрожують судами, арештами, тюрмою, примусовою екстрадицією. Хтось із Вас може себе в такій ситуації уявити? Може спробувати відчути власний психологічний стан за таких умов?", продолжает он.

"Погодьтеся, Михайлові важко, надзвичайно важко. Звідси і зриви, і помилки, і завищено-неадекватні оцінки настроїв у країні, яку Михайло вважає тепер рідною, але об’єктивно він ще далекий від її глибокого розуміння", - объясняет Гриценко мотивы письма Саакашвили президенту Порошенко.

"Я би радив приглушити емоції, які кидають людей з однієї крайнощі в іншу, і бути стриманішими. Не варто зачаровуватися, ні Михайлом, ні кимось іншим - щоб потім болісно не розчаровуватися. Треба думати, тверезо оцінювати ситуацію - і тоді висновки і дії будуть вірними", - резюмирует лидер партии "Гражданская позиция".
Остров
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: