18 червня 2018   18:24   2362

Службову особу Пенсійного фонду України судитимуть за спричинення державі матеріальної шкоди на понад мільйон гривень

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, слідчими доведено, що у період 2014-2017 років, обіймаючи посаду головного спеціаліста відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій № 1 Управління Пенсійного фонду в м. Краматорську, 37-річна службова особа умисно, безпідставно, без наявності заяв та інших обов’язкових документів поновила виплату пенсій 36 громадянам.

Внаслідок порушення Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» останнім незаконно перераховано коштів з державного бюджету на загальну суму понад 1 млн грн.

На даний час обвинувальний акт прокуратурою погоджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: правопорушниці загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: