4 жовтня 2019   19:23   2362

Краматорськ став восьмим у рейтингу прозорості міст України, Панков – п’ятий серед мерів

Краматорськ став восьмим у рейтингу прозорості міст України, Панков – п’ятий серед мерів
Краматорська міська рада зайняла восьме місце з 24 муніципалітетів у національному рейтингу за 2018 рік, який складає Громадянська мережа ОПОРА. Це на одну позицію вище у порівнянні з 2017 роком.

Загальний показник міськрали становить 72,62%, що на 5,6% більше, ніж у 2017 році (67,03%) та, згідно з методологією вимірювання, відповідає задовільному рівню публічності муніципалітету.

“Попри те, що Краматорська міська рада зміцнила окремі компоненти Індексу публічності, цього виявилося недостатньо, щоб увійти до списку “публічних” обласних центрів України. Для цього треба сягнути показника не менше 81%”, – йдеться у повідомленні.

рейтинг прозорості Краматорськ 2018

Найвищий показник публічності має депутатський корпус міськради з показником 78,13%. Це дало йому змогу посісти 4 місце у національному рейтингу серед депутатів міських рад. Також високий показник публічності зберігає міський голова Андрій Панков. Його результат становить 77,6%, що дало змогу посісти п’яту сходинку у рейтингу міських голів.

Найсильнішою стороною діяльності мера Краматорська є показники його підзвітності (97%), а найслабшою – компоненти відкритості (60%).

Особисте ведення прийому громадян, систематичне звітування перед радою та громадою, наявність форми для дистанційного електронного звернення – ці фактори позитивно вплинули на загальний показник публічності міського голови.

Слабкою стороною залишається відсутність інформації про помічників та радників міського голови, невисокий рівень ведення комунікації із засобами масової інформації. Усього дві години на місяць міський голова відводить на прийом громадян. У 2018 році він не ініціював жодного дослідження громадської думки, яке стосується питань місцевого значення.

Суттєво поступається за рівнем публічності третій об’єкт дослідження – виконавчі органи. Їхній показник становить 62,9%.

Слабка сторона діяльності виконавчих органів – відсутність інформації про керуючого справами виконавчих органів, відсутність окремого сайту Центру надання адміністративних послуг. У міській раді не впроваджена система управління якістю (ISO). Виконавчі органи Краматорської міської ради не публікують річних звітів про роботу. На сайті відсутня детальна інформація про фінансові ресурси муніципалітету, не оприлюднюються повідомлення про дату та час засідань виконавчого комітету. Немає також відомостей про установи та заклади соціальної сфери.

Перше місце у рейтингу українських міст посів Івано-Франківськ – аналітики назвали його повністю публічним з показником Індексу 86,8%. Аутсайдери – Полтава, Черкаси, Одеса і Запоріжжя.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: