26 лютого 2020   18:27   2338

Прокуратура розслідує справу щодо будівництва “Епіцентру” у Краматорську

Прокуратура розслідує справу щодо будівництва “Епіцентру” у Краматорську
Прокуратура розслідує кримінальне провадження, пов’язане з будівництвом торговельного центру “Епіцентр” у Краматорську.

Про це під час сесії депутатів міської ради 26 лютого сказав керівник Краматорської місцевої прокуратури Костянтин Хорс.

“На даний час розслідується кримінальне провадження, є напрацювання. Ми чітко розуміємо, що земельна ділянка [на якій розташований “Епіцентр”] приватна, на ній побудований об’єкт. Немає, на жаль, відповідальності за будівництво на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності.

Але є стаття відповідна, яка чітко передбачає відповідальність в цьому напрямку. Ми витребували документи і спрямуємо до експертизи для того, щоб встановити, чи дійсно може настати шкода”, – сказав він під час свого виступу на сесії.

У жовтні минулого року депутат Краматорської міської ради Володимир Ржавський написав заяву до прокуратури, в якій зазначав, що органи влади не надали дозволів на будівництво “Епіцентру” у Краматорську. Більше того, дозвіл не надали через грубі порушення при проєктуванні та будівництві правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд. Через це, на думку, депутата, існує загроза загибелі людей та інших тяжких наслідків під час експлуатації будівлі.

У січні 2020-го року Ржавський отримав відповідь від прокуратури. У документі йшлося про відкриття кримінального провадження за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 275 Кримінального кодексу України (“Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд”).

Нагадаємо, у грудні 2019 року “Епіцентр” таки отримав дозвіл на будівництво гіпермаркета у Краматорську, хоча він фактично працює з червня минулого року.

24 грудня 2019 року члени виконкому Краматорської міськради затвердили для “Епіцентру” розмір пайового внеску за будівництво гіпермаркета на перетині вулиці Дружби та Марії Приймаченко. Кошторисна вартість торговельного центру становить 109 млн 735 тис. 75,8 грн, а розмір пайового внеску становить 6% від цієї суми – 6 млн 584 тис. 104,55 грн.
KramatorskPost
Коментарі читачів
  • Украина Ad Sh 26 лютого 2020   22:42

    Ржевский дэбил! Заняться больше нечем!

Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: