25 березня 2020   19:12   1792

Карантинне нововведення: до області та за її межі – тільки після температурного скринінгу

Скринінг температури тіла осіб, які прибувають до області або залишають її межі поліцейські проводять на блок-пості біля села Долина Слов’янського району.

Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

«Поліція наразі діє за наступним алгоритмом – тривають звичайні перевірки документів та транспортних засобів, разом з тим проводиться температурний скринінг. У разі, якщо у когось виявляють підвищену температуру, людині пропонують підписати згоду на добровільну самоізоляцію протягом 14 днів задля контролю та недопущення поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій та збереження життя і здоров’я наших громадян», – розповів заступник голови ДонОДА Вадим Філашкін.

Співробітники поліції отримують від людей з підвищеною температурою тіла письмові згоди у двох екземплярах – один залишається у базі даних поліції, інший передають до обласного департаменту охорони здоров’я.

За словами Вадима Філашкіна, це необхідно для того, щоб контролювати стан здоров’я людей та дотримання умов перебування на карантині, а у разі будь-яких ускладнень допоможе оперативно надавати усю необхідну медичну допомогу.

Заступник очільника ДонОДА зазначив, що всі особи, задіяні у реалізації заходів національного карантину забезпечені особистими засобами захисту та дезінфікуючими засобами, на території блок-посту розміщені інформаційні матеріали з роз’ясненнями щодо протидії поширенню коронавірусу COVID-19, а громадяни, які мають підвищену температуру або ознаки захворювання отримують пам’ятки про самоізоляцію з детальною інструкцією щодо того, як вберегти себе та своїх близьких від можливого зараження.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: