2 червня 2020   17:16   1500

Краматорські прокурори привітали з Днем захисту дітей вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації

Краматорські прокурори привітали з Днем захисту дітей вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації
1 червня 2020 року працівники Краматорської місцевої прокуратури з подарунками та добрими привітаннями відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Краматорської міської ради.

Як повідомляє прес-служба Краматорської місцевої прокуратури,святкування Дня захисту дітей у цьому закладі завжди проходить на високому рівні – педагогічному, духовному, емоціональному. Цікаві номери зі сценками, віршами і яскравими хореографічними постановками, конкурси, дарування гостям власноруч намальованих картин і фотогалерея, роздивляючись яку, ледве стримуєш сльози – саме заради цього треба частіше приходити у гості до цих дітей.

Чимось таким зачіпають душу ці хлопчики і дівчатка, які, до речі, вже є випускниками Центру, що не висловити звичайними словами. Ще вчора вони не жили, а існували – і не тільки без маминої казочки на ніч та катання з батьком на власному велосипеді, без сидіння за книжками і з популярними гаджетами, а нерідко і просто без їжі, теплого одягу та затишної домівки. А сьогодні, ймовірно, на згадку про ті жахливі сторінки свого ще маленького життя, вони назвали святкову програму «Острів невезіння», хоча кожним своїм рухом, кожним поглядом і словом демонстрували глядачам, як насправді їм повезло, що вони волею долі потрапили у ці стіни, навчились бути акуратними, уважними та слухняними, відповідати за свої слова і поступки, але залишаючись при цьому маленькими дітьми.

Почуття великої поваги і вдячності до своїх педагогів і вихователів ці діти навіть не приховують, бо просто не вміють цього робити – вони ж справжні і безхитрісні та настільки щиро люблять своїх наставників і довіряють їх порадам, що усі разом зовні схожі на велику і дружню багатодітну родину.

То був незабутній концерт. Але найбільше вразив не він і навіть не розбудова території дитячого закладу із заснуванням чудового саду і теплиці, а фотогалерея, де з великих світлин на тебе дивляться вже не розгублені голодні оченята та косматі загривки, а красиві обличчя дітей, по яких можна прочитати бажання саме так, у співдружності з добрими і турботливими людьми сумлінно і гідно будувати своє подальше життя. Спираючись, звісно, на власний досвід і поради дорослих, які, незважаючи на величезний пласт проблем, щоденно вкладають душу і серце в їх виховання і які прекрасно розуміють, що від участі суспільства в житті цієї малечі залежить майбутнє країни.

«Велика вдячність адміністрації Центру на чолі з Тетяною Вернигорою за важкий щоденний труд і велике спасибі самим дітям за творче натхнення, яскраві посмішки і головне – за щирі обіцяння ніколи в житті не забувати про те, чому навчились на цьому «Острові Везіння»», - підкреслив керівник Краматорської місцевої прокуратури Костянтин Хорс.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: