25 червня 2020   13:10   2301

Депутати відмовилися розглядати питання “оптимізації” селищної школи №28

Депутати Краматорської міської ради під час вчорашньої сесії виключили з порядку денного питання про перепрофілювання школи №28, що розташована у селищі Новоселівка.

Цю школу пропонують перепрофілювати із загальноосвітньої у початкову. Але оскільки це питання не пройшло попередній розгляд на виконавчому комітеті, то депутати теж відмовилися його розглядати.

Міське Управління освіти пропонує залишити у 28-й школі лише молодші класи, а дітей, що навчаються з п’ятого по дев’ятий клас – розподілити по інших школах міста.

Чиновники зазначають, що у цій школі дуже мала наповнюваність класів, а перерахунку на одну дитину витрати на 28-у школу найбільші у Краматорську – 46 тис. грн на учня.

Батьки учнів 28-ї школи виступають проти таких заходів. Вони кажуть, що найближча школа розташована за 15 км, і побоюються, що після “оптимізації” їхню школу просто закриють.

Члени виконкому, обговорюючи це питання на засіданні 17 червня, вирішили, що закриття 5-9 класів не вирішить проблему: будівлю школи, навіть з меншою кількість учнів, все ж доведеться опалювати, витрачати кошти на її ремонт та утримання. Окрім того, старших дітей треба буде забезпечити транспортом, що не тільки зменшить економічний ефект від закриття, але також змусить дітей проводити близько години у дорозі до найближчої школи.

У підсумку рішення щодо “оптимізації” не підтримали, відправили його на доопрацювання та доручили начальниці Управління освіти Марині Мозольовій “більш ґрунтовно дослідити це питання”.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: