29 вересня 2020   09:19   2117

Волонтери зібрали найбільшу базу можливостей на сході України

Волонтери зібрали найбільшу базу можливостей на сході України
Переможці конкурсу молодіжних інновацій від Програми розвитку ООН (ПРООН) створили платформу, яка збирає можливості у Луганській та Донецькій областях, а також для переселенців, і розповідає про них у зручному форматі.

Буст – це сучасний та легкий у використанні сайт, на якому кожен може знайти можливість, що підходить саме їй або йому: boost.org.ua . Можливість отримати гуманітарну допомогу. Можливість відкрити власний бізнес. Можливість позмагатися за стипендію або пройти тренінг. Або навіть можливість почати з чистого аркуша.

Сайт регулярно поповнюється новими пропозиціями від місцевих та міжнародних організацій, органів влади та волонтерів. Усі можливості можна також знайти за допомогою чат-бота, який працює у Viber, Facebook Messenger і Telegram та підбере користувачеві можливість із бази Буст у відповідь на кілька коротких запитань.

«Більше не потрібно витрачати години в Інтернеті, щоб знайти «ту саму» потрібну можливість, яка змінить життя на краще. Варто лише зайти на Буст та використати кілька фільтрів, щоб алгоритм самостійно підібрав Вам те, що відповідає вашому запиту», – розповідає Віктор Ситник, головний розробник та один із ініціаторів проєкту.

У серпні 2019-го року команда проєкту Буст вийшла переможцями з інкубатора молодіжних інновацій U-Inn RE.LOAD 2.0 (https://uinn.org.ua/) та отримала грант на реалізацію проєкту від Програми ООН із відновлення та розбудови миру та відповідне фінансування від урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Усі члени команди – молоді волонтери, які створюють та підтримують акселератор на громадських засадах.

«Буст – це волонтерський проєкт, майбутнє якого залежить від стратегічних партнерств та інтересу з боку організацій, які надають можливості. Ми вже зібрали базу із сотнями пропозицій для населення, але закликаємо організації приєднуватися до просування власних проєктів та додавати інформацію про них за посиланням https://airtable.com/shr57B41FwYfYT6S5, »– закликав Віктор.

У напрямку освітніх можливостей Буст уже налагодив ексклюзивне партнерство з командою каналу «Неформальное О», яка наповнюватиме базу освітніми грантами, стипендіями, молодіжними обмінами, тощо. Буст запрошує профільні організації, що збирають можливості з інших тем, стати ексклюзивними партнерами в одній із категорій можливостей: viktor@boost.org.ua

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: