27 жовтня 2020   09:59   2101

Статистику заболевших коронавирусом теперь будут давать по-новому

В связи с созданием Краматорского района и проведением местных выборов, вместе с которыми стартовал и новый этап админреформы, информацию о заболевших коронавирусом будут давать по каждой ОТГ (объединенной территориальной громаде), а не по городам и районам области.

Об этом сообщил в Фейсбуке председатель ДонОГА Павел Кириленко.

"25 жовтня по всій Україні успішно відбулися місцеві вибори, а разом із ними розпочався новий етап адміністративно-територіальної реформи в нашій державі. Нагадаю, у липні цього року Верховна Рада України ухвалила рішення реорганізувати устрій країни, укрупнивши райони (раніше їх було 490, тепер – 136) та передавши значну частину повноважень на нижчий рівень самоороганізації – до об’єднаних територіальних громад.

Перехідний період для передачі повноважень старих районів новим районам триватиме до середини наступного року, але розпочинається він фактично від дня виборів.

Тому від сьогодні ми оновлюємо спосіб ведення статистики хворих на коронавірусну хвороби в області. Замість інформації за крупними містами та районами тепер даємо показники по кожній ОТГ. Оскільки було здійснено повний переоблік, сьогоднішні цифри всюди трохи відрізнятимуться від вчорашніх: наприклад, частина хворих, раніше віднесених до Маріуполя, зараз віднесені до Сартанської ОТГ, а частина хворих, раніше віднесених до Слов’янського району, зараз віднесені до Миколаївської ОТГ.

Звертаю увагу, що на мапі підписані тільки адміністративні центри громад, але кількість хворих подана по всій території ОТГ.

За понеділок, 26 жовтня, коронавірусну хворобу на Донеччині діагностували ще у 118 осіб, зокрема у 4 дітей:
– 36 у Краматорській ОТГ;
– 33 у Маріупольській ОТГ (3 дитини);
– 13 у Бахмутській ОТГ;
– 10 у Торецькій ОТГ;
– 6 у Дружківській ОТГ;
– 5 у Покровській ОТГ;
– 4 у Кальчицькій ОТГ;
– по 3 у Мангуській та Нікольській ОТГ;
– 2 у Селидівській ОТГ;
– по 1 у Мирноградській, Костянтинівській та Мирненській ОТГ".
Восточный проект
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: