4 лютого 2021   10:08   3035

В Краматорске планируют навести порядок на придомовых территориях и упорядочить места для парковок

В Краматорском горсовете разрабатывают концептуальный план изменения придомовых территорий.

Трансформация будет предусматривать модернизацию систем освещения, установку стандартных лавочек, детских площадок и мест для парковки автотранспорта.

Городской голова Краматорска озвучил эти планы в ходе дискуссии вокруг принятия Программы благоустройства придомовых территорий многоквартирных жилых домов в Краматорске на 2021-2023 годы. В проекте речь шла об озеленении, кронировании и удалении зеленых насаждений. Членов исполкома интересовало, не будут ли жители города парковаться в районе высадки молодых деревьев на придомовых территориях.

Мэр Краматорска прокомментировал ситуацию с наведением порядка на придомовых территориях. Он сообщил, что сейчас в горсовете планируют каким образом превратить дворы многоэтажных дворов в комфортные для жителей территории.

«Ми розуміємо, що цих коштів на благоустрій прибудинкових територій дуже замало. Та ми маємо бажання розробити концептуальний план типової придомової території, як вона має виглядати. Освітлення, тротуар, стандартні лавочки, дитячий майданчик, споруди для спорту. Але це має бути достойним проектом. Далі треба залучати кошти, з яких будемо ці ініціативи фінансувати. І цю програму ми плануємо розробити на 5 років. Також там йтиметься про паркомісця. Є типовий двір, бо кожен відрізняэться розмірами. І буде його вартість від 2 до 5 млн. грн. Кожен двір – це 5 млн. грн., 10 дворів – 50 млн. грн. за 5 років 250 мільйонів ми маємо витратити на наші прибудинкові території. Ми створимо цей проект і далі шукатимемо гроші під нього. Якщо встигнемо залучити до цієї програми кошти, то почнемо з кінця цього року», - сообщил Александр Гончаренко.

По словам городского головы, после того как под проект найдут финансы, примут и начнут внедрять, городская власть намерена приобрести эвакуатор для того, чтобы проблема нарушений решалась более понятным для автомобилистов способом.

«Двори будуть з парковками для наших автівок. А потім наступного року ми купуємо автоевакуатор. І якщо хтось у цьому дворі, з якого ми зробили іграшку, хтось припаркує на газоні автівку, його евакуюємо. І тоді ніхто не скаже, що місць нема для парковки, чому ви евакуюєте транспорт? А таким чином ми дамо можливість і паркуватися, і евакуюватимемо порушників», - подытожил Александр Гончаренко.
Восточный проект
Коментарі читачів
  • Украина тень отца Гамлета 4 лютого 2021   17:38

    У нас во дворе аж две большие парковки но автомобилисты оставляют машины под окнами. Что бы видеть машину из своего окна.А парковки полупустые.

Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: