11 травня 2021   14:05   1822

Можлива розтрата коштів: у Краматорську розслідують реконструкцію Саду Бернацького

Можлива розтрата коштів: у Краматорську розслідують реконструкцію Саду Бернацького
Ще минулоріч Краматорська місцева прокуратура під час огляду відео в одній із соціальних мереж встановила, можливо, ознаки розтрати бюджетних коштів Департаментом екології та природних ресурсів Донецької ОДА під час проведення будівельних робіт в парку «Сад Бернацького».

Про це повідомляє «Вчасно».

Правоохоронці з’ясували, що у 2018−2020 роках між обласними екологами та товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія СТЕК», фірмою «Стройуком» і товариством «Гідробуд» були укладені договори щодо виконання різноманітних робіт у Саду Бернацького.

Крім того, у поле зору слідчих потрапили договори щодо ремонту парку, укладені між Управлінням капітального будівництва та перспективного розвитку міста Краматорської міської ради та «Стройуком» і «Моноліт Центр».

Як йдеться в одній з ухвал суду, будівельні роботи протягом трьох років проводилися по одному і тому самому об`єкту, однак до теперішнього часу фактично так і не були завершені.

«У діях посадових осіб Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА та ТОВ „Стройуком“ вбачаються ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем — ред).», — йдеться в одній з ухвал суду.

Наразі у справі проводиться судова будівельна-технічна експертиза. Нещодавно до листопада 2021 року було продовжено строк досудового розслідування.

Зазначимо, зареєстроване в Краматорську «Стройуком» входить до групи будівельних підприємств, якими керують менеджери з бізнес-структур, близьких до нардепа Максима Єфімова та членів родини колишнього міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ доби Януковича Анатолія Близнюка.

Наприкінці квітня стало відомо, що Управління капітального будівництва та перспективного розвитку Краматорська віддасть «Стройуком» 12,2 мільйона гривень на нове будівництво мереж каналізації, водопостачання, електропостачання, зв'язку та відеоспостереження у Саду Бернацького. При цьому тендер, на якому розіграли ці кошти, пройшов з ознаками змови.
Kramatorsk.INFO
Коментарі читачів
  • Украина тень отца Гамлета 11 травня 2021   16:40

    Проще тогда нанять "шабаев" с зарплатаю в конвертах чем официальных лицензированных горе-подрядчиков. Рни и качественней сделают и дешевле выйдет для городского бюджета

  • Украина тень отца Гамлета 11 травня 2021   16:37

    Та каких подрядчиков не находи они все ВОРЫ! Деньги берут а работу не делают. Такая "добрая традиция" не только в Краматорске

Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: