24 червня 2021   16:34   1863

"Колізей", тротуар через балку і Сад Бернацього: як розвиватимуть інфраструктуру Краматорська

На черговій сесії 23 червня депутати Краматорської міської ради затвердили Програму будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту об’єктів інфраструктури Краматорська на 2021-2025 роки.

На її реалізацію заплановано витратити 863,1 млн грн з міського бюджету та 2,8 млн грн з обласного, державного або інших джерел.

При чому ці 2,8 млн планується витратити вже цього року виключно на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу ЗОШ № 25.

Заклади освіти

Капітальний ремонт та реконструкція інших закладів освіти теж закладені у Програму і фінансуватиметься з міського бюджету. Протягом 2021-2025 року на це планують витратити 168 млн грн.

Цього року заплановано термомодернізувати будівлі шкіл №13, 30 та дитсадка №67. Також цього року мають намір реконструювати покрівлю в Українській гімназії, капітально відремонтувати Центр позашкільної роботи та реконструювати нежитлову будівлю по вул. Катерини Білокур, 1 під дитячий садок. Загальна сума коштів складає 59,9 млн грн.

61,3 млн грн в наступному році планують витратити на термомодернізацію шкіл № 1, 6, 11, 12, 15, 21, 22, 24, 35 та садків № 9, 11, 34, 47, 48, 56, 68, 75, а також реконструкцію каналізаційної системи навчально-виховного комплексу школі №32 і будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в школі № 31.

У 2023 році витрати становитимуть 46,8 млн грн. На ці кошти заплановано провести капремонт будівлі школи №5, садочків №2, 49 і 80.

Заклади спорту та фізичного виховання

На заклади спорту та фізичного виховання заплановано витрати 154 млн грн. На будівництво спорткомплексу “Колізей” заплановано витратити цього року 13,7 млн грн, а наступного - 123,3 млн.

1,7 млн грн заплановано витратити на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу по вул. Паркова з футбольним полем, майданчиком для пляжного волейболу, легкоатлетичною доріжкою.

Решта коштів - 15,3 млн грн - піде на облаштування Саду Бернацького: улаштування гумового покриття на майданчиках, реконструкцію зелених насаджень та на сухий фонтан.

Заклади культури

Капремонти та реконструкції будівель закладів культури заплановані на наступний, 2022 рік. 17,5 млн грн витратять на ремонт фондосховища музею, що розташований по вул. Академічна, 60. А також на ремонт книгосховища ДЦБ ім. О.С. Пушкіна та на реконструкцію нежитлової будівлі під клуб з благоустроєм прилеглої території по вул. Слобожанська, 6.

Заклади охорони здоров'я

146,1 млн грн за 2021-2022 роки витратять на заклади охорони здоров'я: капремонт приміщень житячої лікарні, реконструкцію терапевтичного, травмотологічного відділень лікарні №3, капремонт будівлі та внутрішніх приміщень лікарня №2, облаштування майданчиків для розводки централізованої подачі кисню у лікарнях №1 та №3 тощо.

Житлово-комунальне господарство

До 2023 року включно Програмою передбачені ремонти автодоріг, пішохідних тротуарів, зупинок та інших об’єктів ЖКГ загальною сумою 153,9 млн грн.

Так, в Програмі заплановано проведення комплексної реконструкції автодороги та благоустрій прилеглої території по вул Академічна від вул. Паркова до пр. Миру і, далі, від пр. Миру до вул. Дружби.

Також передбачено будівництво таких інфрастурктурних об’єктів:

моста через р. Біленька;
асфальтової дороги по вул. Кришталева від вул. Л.Бикова до вул. Хабаровська (перетин з вул. Софіївська);
пішохідного тротуару уздовж дороги по вул. Кіма;
пішохідного тротуару уздовж дороги через балку Кутова.
Пішохідний тротуар через Кутову балку був внесений до Програми за пропозицією депутата Олександра Єрмольченко.

На сесії міськради він запропонував витратити кошти на облаштування цього тротуару замість реконструкції запланованих будівництва спортзалу “Колізей” та реконстуркції об’єктів Сада Бернацького.

Депутати підтримали облаштування тротуару, але не підтримали виключення об’єктів Сада Бернацького та “Колізею”.

Капремонти передбачено провести за такими об’єктами:

шляхопроводу по вул. Танкістів;
шляхопроводу по вул. Академічна через балку Кутову;
моста через р. 1 -а Біленька по вул. Новосибірська;
шляхопровідної розв'язки по вул. О.Тихого в р -ні Артемівського переїзду;
моста через р. 2-га Біленька та підходів до нього;
автодороги по вул. Дружби на ділянці від вул. Героїв Небесної Сотні до вул. Ювілейна;
автодороги по вул. О.Тихого та по вул. Танкістів;
зупиночних комплексів з установкою МАФ;
житлового будинку по вул. В. Стуса, 14;
житлового будинку по вул. А. Куїнджи, 16.

Об'єкти комунальної власності

На об'єкти комунальної власності витратять 218 млн грн. До них враховані 25 млн грн на будівництво Центру надання адмінпослуг (ЦНАП), 44,3 млн на капремонт скверу Слави по вул. Героїв України і 4,5 млн грн на будівництво каплички у тому ж сквері, 283 тис грн на встановлення стели на в'їзді в м. Краматорськ зі сторони м. Добропілля.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: