14 вересня 2021   09:41   1839

Олександр Гончаренко обговорив з керівництвом СКП «Ритуальна служба» перспективи будівництва крематорію у Краматорську

Олександр Гончаренко обговорив з керівництвом СКП «Ритуальна служба» перспективи будівництва крематорію у Краматорську
Міський голова Краматорська під час робочої наради поспілкувався з директором підприємства Германом Писаренко про наявні робочі питання та відзначив необхідність створення крематорію.

Про це повідомляє сайт Краматорської міської ради.

Герман Писаренко розповів, що на цей час у місті є 11 кладовищ. Відкриті та повноцінно функціонують лише два: «Нове» та «Іванівське». Інші закриті, тобто такі на яких дозволено виконувати лише підпоховання. В середньому по Краматорську здійснюється близько 2.5-3 тисяч поховань на рік.

«При збереженні такої статистики, земельних ділянок на відкритих кладовищах вистачить приблизно на виконання 30 тисяч традиційних поховань, що забезпечує потребу міста на 13-15 років. Таким чином, вже зараз гостро стоїть питання виділення нових земельних ділянок для організації кладовищ», – зауважив керівник СКП «Ритуальна служба».

У ході обговорення цього питання, Олександр Гончаренко та Герман Писаренко дійшли згоди, що розв’язанням проблеми є будівництво у Краматорську кремаційного комплексу – крематорію та колумбарію.

«Наразі в Україні діють лише три крематорії – у Києві, Харкові та Одесі. Планується будівництво ще у двох містах – Дніпрі та Запоріжжі. Луцьк та Львів також на шляху до спорудження крематоріїв.

Впевнений, що будівництво крематорію у Краматорську, вирішить проблему пошуку нових територій для поховання не тільки у нашому місті, але і в сусідніх», – зазначив Олександр Гончаренко.

Щодо ймовірного розташування крематорію, на нараді розглянули варіант «Нового» кладовища, територія якого сягає 52 гектари.

Міський голова дав доручення СКП «Ритуальна служба» опрацювати технічну сторону питання.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: