28 жовтня 2021   12:18   1077

У Місто-сад створили карту закладів культури

У Місто-сад створили карту закладів культури
Дослідження закладів культури Донеччини і Луганщини виклали у вільний доступ.

Результати роботи команда ГО «Місто-сад» опублікувала на сайті «Східний аудит». Там розміщена карта й аналітичний звіт.

У листопаді 2020 року команда «Місто-сад» розпочала дослідження закладів культури Донеччини та Луганщини у партнерстві з програмою USAID Демократичне врядування у східній Україні (DG-East Ukraine). У фокусі дослідження – комунальні установи, які підпорядковані громадам: будинки і палаци культури, бібліотеки, музеї, молодіжні центри тощо.

Дослідження розкривають такі питання:

- години роботи і функціонування закладів
- розташування і фізичний стан
- архітектурні особливості будівель
- запити громади на культуру
- грантова підтримка і співпраця
- рекомендації та ін.

Мета дослідження – напрацювати відповідну аналітику та створити карту регіону, де позначені усі виявлені культурно-громадські заклади з інформацією про їхній стан та напрямки діяльності. Ці дані використовуватимуть для прийняття рішень у можливому відборі однієї або декількох громад, що отримають допомогу від проєкту DG East (USAID) для розвитку культурно-громадських центрів. Карта та аналітичний звіт перебувають у відкритому доступі, тому всі охочі можуть використати цю інформацію.

На інтерактивній карті зібрана інформація про 558 закладів у 29 громадах. В умовах незавершених децентралізації та процесу утворення ОТГ на момент дослідження про деякі ОТГ зібрано більше інформації, про деякі — менше.

Протягом 8 місяців у Місто-сад вивчали роботу закладів у громадах на підконтрольних територіях Донеччини та Луганщини. Над проєктом працювало 11 осіб з команди Місто-сад, а також запрошені фахівці-аналітики та соціологи. Для наповнення карти якісними даними, дослідники Місто-сад зв’язувались із представниками місцевої влади, працівниками комунальних закладів культури, їздили у відрядження, аби відвідати понад 200 локацій, побачити на власні очі будівлю та умови роботи штату, поспілкувались із місцевими жителями, проводили фокус-групи і опитування.

В аналітичному звіті виокремлено особливості функціонування, основні проблеми закладів культури, статистику по типах та регіонах, рекомендації щодо їхнього розвитку. Заклади відкриті до спільної роботи та комунікації. До них можна звертатися, аби провести подію, розпочати спільний проєкт або допомогти у розвитку.

З усіх питань і пропозицій щодо карти і звіту можна писати на пошту: mistosad.ukraine@gmail.com
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: