24 листопада 2021   12:00   824

Донеччина має отримати ще понад 20 тис. доз вакцини AstraZeneca

Донеччина має отримати ще понад 20 тис. доз вакцини AstraZeneca
Понад 20 тис. доз вакцини AstraZeneca має отримати Донецька область у грудні.

Про це начальник відділу департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

Він зазначив, що у медичних закладах області на стаціонарному лікуванні перебуває 2323 особи, з яких 203 ще мають встановити діагноз COVID-19 або його спростувати. Понад 60% госпіталізованих потребують кисневої підтримки, 85 осіб знаходяться на апаратах штучної вентиляції легень.

Від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19 убезпечує вакцинація.

«Вакцинальна кампанія продовжується. За вчора майже 13 тисяч осіб отримали першу або другу дозу вакцини від COVID-19… Сьогодні Міністерство охорони здоров’я повідомило про те, що у грудні буде здійснено закупівлю ще партії вакцини. Донеччина отримає 21 тисячу доз вакцини AstraZeneca», - повідомив Олександр Педенко.

Наразі в Україні доступні для вакцинації чотири вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac Biotech, Comirnaty від Pfizer-BioNTech та Moderna. На початку листопада Україна отримала майже 3 млн доз вакцини Moderna.

Нагадаємо, що єдиним постійним протипоказанням до щеплення конкретною вакциною є анафілактична реакція на першу дозу цієї вакцини чи на один із компонентів цього препарату.

Тимчасові протипоказання включають:

• температуру вище 38°C;

• лікування моноклональними антитілами або реконвалесцентною плазмою – вакцинація може бути проведена через 90 днів після закінчення курсу терапії;

• 14 днів із часу введення вакцин проти інших інфекційних хвороб, крім інактивованої вакцини проти грипу, яку можна вводити в будь-який час, навіть одночасно з антиковідною вакциною в різні руки;

• пробу з туберкуліном або аналіз крові на туберкульоз (IGRA) – їх слід провести та інтерпретувати перед проведенням вакцинації або відкласти щонайменше на 4 тижні після.
Восточный проект
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: