29 листопада 2021   18:47   647

Ліцензія на туроператорську діяльність: як отримати

Знайти актуальну інформацію щодо надання послуг державними службами та організаціями у сферах бізнесу, громадянства, реєстрації тощо швидко та просто можна за допомогою єдиного порталу – Гід з державних послуг.

Отже, якщо хтось вирішив працювати у сфері туризму та здійснювати туроператорську діяльність, треба почати з отримання ліцензії.

Ліцензія на туроператорську діяльність: як отримати

Що потрібно для оформлення ліцензії

Підприємства, які надають послуги агенції та тільки лише реалізують туристичні послуги, мають право працювати без ліцензії. Підприємствам-туроператорам, які додатково надають послуги з оформлення документів для подорожей в інші країни, згідно з законодавством України потрібна ліцензія на туроператорську діяльність, яка є безстроковою і видається Державним агентством розвитку туризму.

Звернутися до відповідного органу може заявник або його представник особисто шляхом відправки рекомендованого листа або в електронному варіанті. Необхідні документи:

1. Заява за узгодженою формою.

2. Дані про місце/місця здійснення діяльності туроператора.

3. Довідка (копія гарантії банку чи іншої фінансової організації), яка підтверджує факт фінансового забезпечення цивільної відповідальності перед туристами: сума не менше 20 тис. євро при наданні послуг з виїзного туризму та не менше 10 тис. євро при наданні послуг тільки з внутрішнього або/та в’їзного туризму.

4. Копії витягів та довідок, які підтверджують необхідний для здійснення обраної діяльності рівень освіти, кваліфікації та професійний стаж керівника отримувача ліцензії.

5. Копія укладеного страхового договору, де засвідчений факт обов’язкового страхування туристів (медична допомога, нещасні випадки).

6. Опис документів, які надаються.

7. Копія паспорта керівника здобувача ліцензії (або його уповноваженого представника).

Всі копії довідок повинні бути засвідчені керівником отримувача ліцензії та самим здобувачем, викладені державною мовою.

Умови надання

Заяву на наявність або відсутність підстав для її відхилення розглядають протягом 5 робочих днів. Адмінзбір складає 1 прожитковий мінімум на день ухвалення органом ліцензування позитивного рішення. Загальний строк надання – 10 календарних днів.

Причин відмови у наданні ліцензії декілька:

● неповний пакет документів;

● відсутність заяви;

● недостовірна інформація;

● знайдені невідповідності отримувача ліцензії встановленим законом нормам;

● відсутність інформації про здобувача ліцензії у ЄР юридичних осіб та ФОП;

● порушення в оформленні документів.

Гід – універсальний онлайн-портал, де зібрана інформація про понад 1900 різних послуг. Тепер не потрібно марно витрачати час та сили на пошук.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: