26 січня 2022   09:02   598

Генічеськ – найкращий варіант для сімейного відпочинку

Генічеськ – найкращий варіант для сімейного відпочинку
Публікуючи огляди на популярні курорти України, ми намагаємося об'єктивно подати інформацію, яка буде корисною для потенційного туриста.

На сьогоднішній день ми співпрацюємо з більшістю існуючих рекреацій. Але курортне місто Генічеськ має для нас досить велике значення, про що докладніше читайте нижче.

Місто біля самого моря

Генічеськ знаходиться на півдні Херсонської області, і стоїть на березі Утлюцького лиману Азовського моря та затоки Сиваш. Місто є адміністративним центром Генічеського району. Населення трохи більше 20 тисяч жителів. Невелике та тихе містечко, в якому немає великих заводів чи масштабних виробництв, що дозволило зберегти екологію у відмінному стані. Через дві протоки, Тонкий та Промоїна, автомобільними мостами з'єднується з косою Арабатська Стрілка. Основними напрямками економіки є: туризм, торгівля та сфера обслуговування.

Генічеськ – найкращий варіант для сімейного відпочинку

Як дістатися

На території міста є власний залізничний вокзал, на перон якого приходить більшість поїздів. У літню пору їх кількість збільшується, тому дістатися до курорту поїздом досить просто не лише з різних міст України, але так само і з сусідніх країн. Деякі поїзди прибувають на станцію смт. Новоолексіївка, яка знаходиться на відстані 15 км від Генічеська. На обох вокзалах завжди можна знайти таксі чи маршрутний транспорт регулярного перевізника. Автобуси сюди регулярно ходять. Це стосується як регіональних рейсів у межах області, так і в межах країни. За аналогією з поїздами влітку з'являється безліч додаткових регулярних та комерційних рейсів. Автомобілістам слід запастися терпінням та заздалегідь прокласти маршрут. Дороги, що ведуть до курорту, досить різні за якістю.

Житло та харчування

Генічеськ – найкращий варіант для сімейного відпочинку

Ринок житла для туристів, які приїздять на відпочинок в Генічеськ, переважно представлений приватним сектором. Це можуть бути як невеликі домоволодіння з вельми скромними умовами та відповідною ціною, так і готелі та міні-пансіонати, в яких можна знайти апартаменти підвищеного рівня комфорту. Генічеськ у цьому плані є досить консервативним курортом. Деякі власники рекреаційних закладів організовують харчування для клієнтів, але це здебільшого за домовленістю та зустрічається досить рідко. Найчастіше готувати потрібно самостійно, на спільній або окремій кухні. Якщо ви приїхали відпочивати і від домашніх турбот у тому числі, то для цього на території курорту працює досить багато закладів громадського харчування.

Магазини та послуги

Інфраструктура різнобічно розвинена, а багато її елементів оживають під час оздоровчого сезону. На території Генічеська поступово розташувалася досить велика кількість магазинів різних розмірів та профілю. Неподалік моря знаходиться великий магазин всеукраїнської мережі самообслуговування. На центральному ринку можна купити все від продуктів до зимового одягу. Банкомати основних Українських банків знаходяться у доступних та зручних місцях. Сфера послуг постійно розвивається, тож щороку з'являється щось нове.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: