26 січня 2022   19:09   1698

У торгових закладах Краматорська пройшов профілактичний рейд поліції

У торгових закладах Краматорська пройшов профілактичний рейд поліції
Під час превентивної роботи правоохоронці задокументували два адміністративні порушення - реалізацію алкогольних напоїв без ліцензії та продаж тютюнових виробів неповнолітній мешканці міста.

Про це повідомляє Краматорське районне управління поліції Донецької області.

Інспектори з ювенальної превенції Краматорського райуправління поліції спільно із поліцейськими офіцерами громади Ясногірського старостинського округу провели профілактичне відпрацювання території обслуговування.

Під час рейду в одному з магазинів селища Ясногірка правоохоронці виявили порушення - нехтуючи діючим законодавством України, продавчиня реалізувала пиво, хоча термін державної ліцензії на право продажі алкогольних напоїв не був подовжений.

Поліцейські офіцери громади склали відносно жінки матеріал за статтею 164 "Порушення порядку провадження господарської діяльності" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Алкогольні вироби були вилучені та долучені до матеріалу. Долю порушниці тепер буде вирішувати суд - у разі доведення вини, продавчині прийдеться сплатити штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Біля магазину у мікрорайоні Станкострій ювенальні поліцейські помітили дівчину, що відкривала пачку сигарет - як виявилось, їй було16 років.

Реалізаторка торгового закладу свою провину визнала, та пояснила, що знає про заборону алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Поліцейськими був складений протокол за другою частиною ст. 156 КУпАП (порушення працівником торгівлі правил торгівлі тютюновими виробами особами, які не досягли 18-річного віку).

За таке порушення передбачений штраф розміром від 6800 до 13600 гривень. Адміністративний матеріал буде розглянутий адміністративною комісією Краматорської міської ради.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: