26 січня 2022   21:17   2032

Гончаренко: від співвласника "Краматорськтеплоенерго" надходить інформація про можливе банкрутство

Найбільший теплопостачальник Краматорська - компанія "Краматорськтеплоенерго" - може стати банкрутом.

Така інформація надходить від співвласника підприємства, сказав міський голова Олександр Гончаренко на сесії міськради 26 січня.

"З боку власника, якому належить 60% ["Краматорськтеплоенерго"], надходить інформація про можливе банкрутство цього підприємства. І далі треба буде вирішити ключове питання, що далі взагалі буде відбуватися з Краматорською ТЕЦ і з обладнанням, і як ми будемо опалювати і надавати послугу з теплопостачання 100 тисячам мешканців. Бо дійсно такі ризики є", - сказав міський голова.

Гончаренко не вперше каже про проблеми у цього теплопостачальника. У грудні на брифінгу міський голова заявив, що ресурс Краматорської теплоелектроцентралі (ТЕЦ), оператором якої є підприємство "Краматорськтеплоенерго", вичерпається за 3-4 роки. За словами мера, на реконструкцію станції потрібно приблизно 50 млн доларів.

Олександр Гончаренко зазначив, що місто не має впливу на "Краматорськтеплоенерго". Це підприємство на 40% належить місту (через комунальне підприємство "Міст"), на 60% - приватному власнику.

У 2006 році на базі ТЕЦ було створено ВАТ "Краматорськтеплоенерго", засновниками якого стали Краматорська міська рада та американська компанія ContourGlobal. Останній належало 60% "Краматорськтеплоенерго" через кіпрську фірму Hamachi Limited. Протягом опалювального сезону 2017-2018 років власником приватної частини "Краматорськтеплоенерго" стала словацька фірма E.connect.

Згідно з даними реєстру YouControl, зараз 60% акцій "Краматорськтеплоенерго" володіють Маріанна Данилів зі Словаччини (дружина одного із співзасновників E.connect) та киянин Олександр Петровський.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: