15 травня 2022   09:28   930

Одинадцять сільгосппідприємств Донеччини внаслідок обстрілів росіянами зазнали величезних збитків

Одинадцять сільгосппідприємств Донеччини внаслідок обстрілів росіянами зазнали величезних збитків
Одинадцять сільгосппідприємств Донецької області внаслідок обстрілів російськими військами зазнали збитків на загальну суму близько 410 мільйонів гривень.

Про це заступник директора департаменту – начальник управління земельних відносин, водних ресурсів, економіки та інвестицій Олена Рибакова сказала під час онлайнового брифінгу.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної військової адміністрації.

«На контрольованій території збитки зазнали 11 сільгосппідприємств на загальну суму близько 410 мільйонів гривень. Крім руйнування ферм, руйнування господарських дворів також загинуло дуже багато тварин: десь 900 корів, понад тисячу свиней, 503 тисячі голів птиці, 3000 кролів», - сказала вона.

Багато ферм, де утримувалися корови, прийняли рішення про перевезення до більш безпечних регіонів. «У нас така ситуація на волноваському напрямку», - зазначила Олена Рибакова.

Також є випадки, коли бджолярі перевозять свої пасіки до інших регіонів.

На території Донецької області до повномасштабного вторгнення росії на територію України налічувалося 146 підприємств, які здійснювали господарську діяльність в галузі харчової та переробної промисловості. З цих підприємств на даний час:

62 підприємства знаходяться на території, яка тимчасово не підконтрольна українській владі, тимчасово окупована, або на якій ведуться активні бойові дії;

84 підприємства знаходяться на території Донецької області, яка підконтрольна українській владі, частина цих підприємств, які розташовані на території Бахмутського району та Лиманської територіальної громади, частково призупинили свою виробничу діяльність у зв’язку із проведенням активних бойових дій.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: