15 червня 2022   18:12   825

Вартість зради – 5 000 доларів США: мешканця Дружківки судитимуть за співпрацю з окупантами

Вартість зради – 5 000 доларів США: мешканця Дружківки судитимуть за співпрацю з окупантами
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно 42-річного чоловіка, який обвинувачується у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року мешканець м. Дружківки, який з 2014 року є прихильником так званої «руської весни», за обіцянку отримати грошове винагородження у розмірі 5 000 доларів США погодився працювати на державу-окупанта, що здійснила повномасштабне військове вторгнення на територію України.

За допомогою мобільного додатку обвинувачений, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України, передав представнику спецслужби рф голосові повідомлення щодо кількості особового складу та військової техніки Збройних Сил України на одному з блокпостів в Донецькій області.

Проте отримати винагороду за зраду своїй державі чоловіку не вдалось – 18 березня 2022 року його затримано за місцем мешкання співробітниками Служби безпеки України та заарештовано.

Наразі обвинувальний акт спрямовано до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: