30 червня 2022   12:17   2607

Росіяни обстріляли Слов'янськ, штурмують Лисичанськ: що відбувається на фронті на підступах до Краматорська

Росіяни обстріляли Слов'янськ, штурмують Лисичанськ: що відбувається на фронті на підступах до Краматорська
Триває сто двадцять сьома доба широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

Безпекова ситуація у Краматорську залежить від того, що відбувається на фронтах під Слов'янськом, Лиманом, Бахмутом і Лисичанськом. Ось, що там відбувається станом на ранок 30 червня.

Краматорськ і околиці

В ніч проти 30 червня росіяни знову обстріляли Слов'янськ. Через обстріли виникли пожежі у гаражному кооперативі і садовому товаристві, але обійшлося без постраждалих і жертв, повідомив голова Слов'янської міської військової адміністрації Вадим Лях.

Сьогодні вранці також було гучно у Краматорську, але наразі немає інформації, що це було.

Під обстрілом опинився Бахмут - прилетіло в тролейбусне депо.

Росіяни обстріляли Слов'янськ, штурмують Лисичанськ: що відбувається на фронті на підступах до Краматорська

Росіяни обстріляли Слов'янськ, штурмують Лисичанськ: що відбувається на фронті на підступах до Краматорська

Зведення Генштабу ЗСУ

На Слов’янському напрямку ворог проводить перегрупування військ та обороняється. Здійснив обстріли з артилерії різних калібрів в районах Мазанівки, Дібрівного та Краснопілля.

На Донецькому напрямку противник, за підтримки артилерії, намагається блокувати місто Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Лисичанськ, Верхньокам’янка та Сіверськ. Завдав авіаудару неподалік Вовчоярівки. Веде наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, бойові дії тривають.

На Краматорському напрямку ворог активних бойових дій не вів, обстрілював наші позиції із артилерії.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Берестового, Покровського і Званівки та авіаційний удар в районі Покровського. Українські воїни зупинили наступ та завдали окупантам значних втрат в районах населених пунктів Клинове і Новолуганське, а також відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС. В обох випадках ворог відійшов.

Ситуація на Донеччині

За 29 червня росіяни вбили двох мирних жителів Донеччини: у Красногорівці та Сидоровому. Ще дві людини дістали поранення, повідомив керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Вчора окупанти завдали 19 ударів по вільній Донеччині, під ворожий вогонь потрапили 10 населених пунктів: Авдіївка, Слов’янськ, Красногорівка, Бахмут, Часів Яр, Соледар, села Первомайське, Новомиколаївка, Сидорове, Берестове.

Росіяни били авіацією, артилерією, реактивними системами залпового вогню «Град» і «Ураган».

Руйнувань зазнали 40 цивільних об’єктів: 13 житлових будинків, м’ясокомбінат, коксохімічний завод, автомобіль «швидкої допомоги», гаражі, лінію електромереж.

Вільна Луганщина

Росіяни, дотримуючись своєї «повзучої тактики», руйнують Лисичанськ вщент. Від ворожих обстрілів місто постійно палає, житловий фонд має значні руйнування. В одному з підвалів, після приборкання пожежі, знайдено тіло загиблої жінки.

Будівля поліції повністю знищена, повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Окупанти не припиняють поливати вогнем зруйновані мости, що ведуть до Сєвєродонецька та прилеглі до них села.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: