3 липня 2022   16:06   980

Підтримував звірства країни-агресора - судитимуть мешканця Родинського

Підтримував звірства країни-агресора - судитимуть мешканця Родинського
Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Родинське за фактом поширення матеріалів, що містять виправдування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікацію осіб, що її здійснювали, вчиненому повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж березня-квітня 2022 року 55-річний чоловік неодноразово репостив через власні акаунти у соціальних мережах «Фейсбук» та «Однокласники» інформацію на підтримку воєнних злочинів, які вчиняють на території України держава-агресор та підконтрольні їй незаконні збройні формування.

Зокрема, у розповсюдженому контенті містились виступи російських пропагандистів з публічним схваленням обстрілів окупантами мирних міст Донеччини та визнанням так званої «днр».
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: