15 серпня 2022   16:27   453

У Бєлгороді бажаючих "покерувати" в "ЛНР" та "ДНР" заманюють подвійним окладом і виплатами в гривні – ГУР

У російському Бєлгороді співробітникам мерії, керівникам та працівникам муніципальних закладів в період їхньої можливої роботи у "ЛНР" та "ДНР" обіцяють виплачувати подвійний оклад у рублях.

Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 15 серпня.

"Керівництво РФ продовжує агітувати російських держслужбовців до роботи на тимчасово окупованих територіях України, – йдеться в повідомленні. – Згідно з рішенням адміністрації Бєлгорода співробітникам мерії, керівникам та працівникам муніципальних закладів в період їхньої можливої роботи у "ДНР" та "ЛНР" обіцяють виплачувати подвійний оклад у рублях".

Уточнюється, що, крім того, з міського бюджету компенсуються витрати, пов’язані з відрядженням (добові) та іншими потребами.

Також вводяться надбавки до добових в іноземній валюті (маються на увазі українські гривні) із розрахунку: 50% – голові адміністрації; 40% – першому та деяким іншим заступникам; 30% – начальникам відділів та їхнім заступникам, а також головним і провідним фахівцям.

Як підкреслюється в повідомленні, обіцянки збільшення виплат пов’язані з категоричним небажанням російських чиновників їхати в Україну – через побоювання за власну безпеку.

"Втім, попри ці пропозиції, росіяни продовжують масово відмовлятися їхати в небезпечне відрядження", – пише ГУР.

Уточнюється, що загалом з бєлгородського бюджету на все, що пов’язане з "роботою" в окупованих регіонах України, планується виділити 1,6 млрд рублів – при тому, що затверджений дефіцит бюджету Бєлгородської області на 2022 рік складає 30,8 млрд руб.
Остров
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: